Ön is készül már?

2018.03.01. 08:06

Jóval több nyaralóra számítanak idén az utazási irodák

Jelentősen megnövelt kínálattal várják a szezonban utazni vágyókat a hazai utazásszervezők. A fő célpontok között lesz várhatóan Görög- és Törökország, de Tunézia és Egyiptom is.

Számottevően bővítették lekötött kapacitásaikat a hazai utazási irodák a nyári szezonra. A Világgazdaságnak a ma nyíló Utazás 2018 előtt nyilatkozó társaságok mindegyike 10 százalékot meghaladó bővülést vár a szezontól. Füri Mihályné, a Kartago Tours cégvezetője arról beszélt, hogy jelentős növekedést terveztek Egyiptomra. Ismét elérhető lesz Sarm es-Sejk, közvetlen járatot indítanak Marsa Alamba, Hurghadára pedig dupla kapacitással repülnek idén.

A cég Tunéziába és Törökországba is közel kétszer annyi helyet kötött le, mint tavaly. Görög programjai között újdonság lesz Nyugat-Krétán Chania és Rethymno.

Az OTP Travel 30 százalékos bővítéssel tervezte az évet, ám mint Mikola György marketingvezető elmondta, a tengeri hajóutaknál, valamint az Izraelbe, az USA-ba és a Kínába induló útjaikon még jobban növelték a kapacitásaikat. A tavaly bevezetett Dubaj- és Rász el-Haima-nyaralóprogramok mellett újabb körutazásokat is kínálnak, például Grúziába és egy ausztráliai–új-zélandi kirándulásra.

Szvoboda János, a Neckermann magyarországi irodájának cégvezetője szerint a növekedés legfontosabb forrása idén Törökország és Bulgária lesz. A csoport már hét saját fejlesztésű szállodamárkával rendelkezik, van köztük csak felnőtteknek nyitott, illetve családi animációs programkavalkádot kínáló szálloda is.

Az IBUSZ mintegy 18 százalékkal emelte a lekötött szállás- és közlekedési kapacitásait. A társaság a nyáron heti 18 charterjáratot indít a mediterrán térségbe, 70 százalékban a görög szigetekre – tájékoztatott Molnár Anita kommunikációs menedzser. Miután Spanyolország iránt már az előző szezonban nagyon intenzív volt a kereslet, az idén elsőként Barcelonába indítanak charterjáratot, ahonnan Costa Brava és Costa Dorada szállásai is könnyen elérhetők.

A társaság heti hat menetrend szerinti üdülőjáratot is közlekedtet a görög üdülőhelyekre, az egyéni utasoknak az olasz Adrián, Horvátországban és Észak-Görögországban kínál szállást, és értékesít hajós utakat is.

A Kartago 9 önálló chartert kötött le 2018-ra, e járatokat csak az iroda ügyfelei töltik majd meg. Tizenegy, más által üzemeltetett járaton is vannak a Kartagónak megosztott helyei. A Neckermann 16 helyszínre utaztat hagyományos (saját, illetve megosztott) charterjáratokkal, ám Szvoboda János felhívta a figyelmet, hogy nő az igény a dinamikus ajánlatokra is, amelyeknél az ügyfelek szabadon kombinálhatják a menetrend szerinti repülőjáratokat a cég szálláskínálatával. Így bármelyik nap el lehet indulni, és bármilyen hosszan lehet maradni.

Molnár Anita szerint a 18 IBUSZ-charter a tervek szerint 15-16 héten keresztül közlekedik majd júniustól szeptember végéig, de a járatokat partnerirodák is töltik, amelyek adott számú helyet bérelnek az IBUSZ-tól. Az OTP Travelnél viszont azt mondták, hogy charterrepülőjegyeket a 2018-as szezonban nem kötöttek le.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!