étkezés és életmód

2020.02.20. 15:30

Karcsúsító tippek mindenkinek

Bármiféle stressz éri, rögtön valami nassolnivaló után nyúl? Egyre szélesebb a csípője, mert nem tud lemondani a kedvenceiről? Tartozzon bármely étkezési kategóriába, a Fanny magazin segítségével összegyűjtött tippek között garantáltan hasznos tanácsokat talál.

Forrás: Shutterstock

A családanya

A család menedzsereként a gyerekek és a háztartás körül forog az élete. Sokszor közkívánatra főz, azaz a férje és a csemeték által kívánt fogásokat varázsolja az asztalra. Ám ez nem mindig segít megtartani az ideális testsúlyt

Tanács

Ne a maradék legyen a vacsorája!

A gyerkőcök gyakran meghagyják az ételt, ha már jóllaktak. Álljon ellent a kísértésnek, hiszen ha már ön is megvacsorázott, a maradék sajtos szendvics csak pluszkalória!

Mutasson példát!

Ahhoz, hogy a kicsiket már elég korán hozzászoktassa az egészséges táplálkozáshoz, önnek is sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztania. Ettől nemcsak egészségesebbé, hanem karcsúbbá is válhat.

Egy kis szabadidő

Családanyának lenni az egyik legfontosabb és legnehezebb hivatás. Néha adjon magának egy kis szabadidőt, bízza a párjára a gyerekeket, és menjen el kozmetikushoz, jógázni, futni vagy a barátnőivel vacsorázni!

Az antisportoló

Egy kényelmes fotel vagy a sarki kávézó sokkal kedvesebb az ön számára, mint a konditerem, a futópálya vagy az uszoda. Mindig akad néhány kibúvó, hogy ellógja a testmozgást, pedig nagyon is tisztában van vele, hogy a sport nemcsak a fogyás, hanem az egészségmegőrzés érdekében is fontos.

Tanács

Tartsa szem előtt a szórakozást!

Keressen magának olyan mozgásfajtát, amelyben örömét leli, és amely nem monoton. Ilyen például a fitnesz-kick-box, a különböző tánc és a labdajátékok is.

Keressen társakat!

Ha egyedül nem megy, beszélje meg a legjobb barátnőjével vagy a szomszédasszonnyal, hogy hetente két-három alkalommal eljárnak sétálni vagy kocogni. Így egymást motiválhatják.

Csak fokozatosan!

Ha nincs sok ideje, kezdje rövid tréningekkel! Például biciklizzen 15 percig olyan tempóban, hogy alaposan megizzadjon tőle! Javulni fog az állóképessége, és erősödnek az izmai.

A hedonista

Mindig azt eszi, amihez kedve támad, legyen szó csokiról, hamburgerről, sült kolbászról vagy csipszről. Ám ezek az ételek nemcsak egészségtelenek, hanem az alakjának sem tesznek jót. Ezzel tisztában is van, mégis nehezére esik változtatnia az étkezési szokásain.

Tanács

Egy kicsit másképp

Ehet egy kis szelet rántott csirkemellet, de maximum hetente egyszer, és a köret legyen zöldség! Fogyaszthat gíroszt, de csak kis adagot, sertéshús helyett pedig kérje csirkével és dupla adag salátával, sült krumpli nélkül. Minden étkezéskor egyen valami egészségeset, még ha eleinte kisebb adagokban is.

Ma mindent szabad

Jelöljön ki egy napot, amikor semmi sem tiltott, még a gyorsétterem sem, viszont ilyenkor is legyen mértéktartó! A hét többi napján maradjon az egészséges falatoknál és az előírt adagoknál!

Igyon kalóriamenteset!

Kerülje a cukrozott gyümölcsleveleket és a szénsavas italokat! Ezzel rengeteg kalóriát megspórol. Igyon helyettük sok ásványvizet és gyógyteát!

A stresszevő

A rágás segít neki levezetni a felgyűlt feszültséget. Általában mindig csipeget valamit, legyen az édes vagy sós, és a végén már nem is emlékszik arra, mit evett össze, illetve ízlett-e neki, vagy sem.

Tanács

Pihenjen!

Nagyon fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű pihenés. Aludjon mindennap legalább 7-8 órát!

Stressz ellen sport

A feszültséget legjobban mozgással tudja elűzni. Kocogjon, biciklizzen, kiránduljon rendszeresen, meglátja, így a munka is könnyebben megy majd!

Tervezze meg az étkezéseit!

Ne meggondolatlanul, összevissza egyen, hanem találja ki előre, mit fog fogyasztani. Így egyfajta rendszert visz a táplálkozásába. Ha mégis nassolni támad kedve egy-egy stresszesebb időszakban, mindig legyen kéznél valami egészséges idénygyümölcs!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!