Ön járt már a Vereckei-hágón?

2018.03.02. 07:38

Kárpátaljai kirándulásokat támogat a Rákóczi Szövetség

Idén is meghirdeti kárpátaljai utazási programját a Rákóczi Szövetség, a szervezet magyarországi családszervezetek, tantestületek, nyugdíjas- és egyházi közösségek jelentkezését várja.

Verecke, 2009. június 18. Turisták fényképezkednek a magyar honfoglalás millecentenáriumi emlékmûvénél a Vereckei-hágón. MTI Fotó: Balázs Attila

A szövetség által a Kárpátaljáért felelős kormánybiztossal közösen meghirdetett program célja a kárpátaljai régió idegenforgalmának fellendítése és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítése. A kirándulócsoportok 250 ezer forint utazási támogatásra pályázhatnak április 4-ig, a Rákóczi Szövetség honlapján.

Először 2016 tavaszán hirdették meg a programot, amely sikertörténetté vált, hiszen az elmúlt két évben 200 utazócsoporttal mintegy 10 ezren jutottak el Magyarországról Kárpátaljára, ami nagyban hozzájárult a nehéz helyzetbe jutott régió idegenforgalmának fellendítéséhez.

A Kárpátaljára utazó csoportok átlagosan két éjszakát töltenek el a régió panzióinak és falusi turizmusainak szállásain, több tízmillió forinttal támogatva így a nehéz gazdasági helyzetbe került helyi emberek megélhetését.

Turisták fényképezkednek a magyar honfoglalás millecentenáriumi emlékművénél a Vereckei-hágón.

MTI Fotó: Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!