Szeretethíd

2021.05.14. 18:37

Kétnapos önkéntes programot tart a Magyar Református Szeretetszolgálat

Szeretethíd elnevezésű önkéntes programját pénteken és szombaton tartja a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Egy testvérpár vért ad a Magyar Református Szeretetszolgálat 13. Szeretethíd elnevezésû önkéntes programján a Millennium Házában a Városligetben 2021. május 14-én. Az ezen a napon kezdõdõ, kétnapos programhoz olyan magánszemélyek és közösségek csatlakoztak, akik saját lakókörnyezetükben szívesen végeznek önkéntes tevékenységet a helyi közösség javára. Lehet ez a felajánlott munka például a lakókörnyezet szebbé tétele vagy a szociálisan, illetve egészségileg rászorulók megörvendeztetése

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az önkéntes munka mellett véradással is lehet segíteni – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a 13. alkalommal megszervezett programra a járványhelyzet ellenére 8601-en regisztráltak Kárpát-medence-szerte. A legtöbben a szabadban szeretnének önkéntes munkát, szemétszedést, parkrendezést, kerítésfestést, felújítási munkálatokat végezni, de vannak, akik süteményt sütnek, vagy énekszóval köszöntik az idősotthonok lakóit.

A fővárosban, a Szeretethíd nyitó rendezvényeként véradást szervezett a szeretetszolgálat és a Magyarországi Református Egyház. A Városligetben lévő Millennium Házában pénteken délután fél 5-ig várják a véradókat.

A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcím- és a TAJ-kártya is. A véradóknak a Millennium Háza ingyenes belépőt ajánlott fel a Városliget története című kiállításra.

Kitértek arra: a Szeretethíd két napján az országban 42 helyszínen szervez még véradást a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

A véradásról a www.voroskereszt.hu és a www.ovsz.hu oldalon lehet tájékozódni.

Borítókép: Egy testvérpár vért ad a Magyar Református Szeretetszolgálat 13. Szeretethíd elnevezésű önkéntes programján a Millennium Házában a Városligetben 2021. május 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!