Jó étvágyat!

2017.07.13. 10:30

Kímélő krumplileves zöldbabbal

Szervezetünket megviseli a hőség, ne terheljük még azzal is, hogy nehéz ételeket eszünk. A Mindmegette magazinban számos nyári recept közül válogathatunk.

Hozzávalók négy főre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 gramm sárgarépa
  • 100 gramm zeller
  • 800 gramm burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldségleves-alaplé
  • 1/2 teáskanál köménymag
  • 1 ág kakukkfű
  • 150 gramm zöldbab (fagyasztott is jó)
  • bors
  •  Az elkészítés lépései

    1. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Tisztítsuk meg a répát, a zellert és a burgonyát. Az előbbit vágjuk fel vékony karikákra, az utóbbi kettőt kockázzuk fel.

    2. Lábasban forrósítsuk fel az olajat, és néhány percig pirítsuk rajta az előkészített zöldségeket. Ezután öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a köménymagot a kakukkfű lecsipkedett leveleivel együtt, és kis lángon, lefedve forraljuk a levest húsz percig.

    3. Forgassuk a levesbe a megtisztított zöldbabot, és főzzük további három-négy percig. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.

    Elkészítési idő: 35 perc.

    További finomságokat talál a Mindmegette családi receptmagazinban, amely a megyei napilapok mellékleteként jelenik meg csütörtökönként.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!