2017.07.13. 10:30
Kímélő krumplileves zöldbabbal
Szervezetünket megviseli a hőség, ne terheljük még azzal is, hogy nehéz ételeket eszünk. A Mindmegette magazinban számos nyári recept közül válogathatunk.
Hozzávalók négy főre
Az elkészítés lépései
1. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Tisztítsuk meg a répát, a zellert és a burgonyát. Az előbbit vágjuk fel vékony karikákra, az utóbbi kettőt kockázzuk fel.
2. Lábasban forrósítsuk fel az olajat, és néhány percig pirítsuk rajta az előkészített zöldségeket. Ezután öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a köménymagot a kakukkfű lecsipkedett leveleivel együtt, és kis lángon, lefedve forraljuk a levest húsz percig.
3. Forgassuk a levesbe a megtisztított zöldbabot, és főzzük további három-négy percig. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.
Elkészítési idő: 35 perc.
További finomságokat talál a Mindmegette családi receptmagazinban, amely a megyei napilapok mellékleteként jelenik meg csütörtökönként.