Hajbaj

2017.07.25. 14:23

Korpa, őszülés, forgók? Itt a megoldás

Gondjai vannak a frizurájával? A Fanny tippjeivel bármikor tökéletes lehet a megjelenése.

Szinte minden problémára megoldást kínál a magazin összeállítása, a tanácsok végén ráadásul egy kvíz is várja az olvasókat. Mennyit tud a hajáról? Máris kiderül!

Hosszú fazon, száraz hajvégek

A töredezést leginkább rendszeres hajvágással lehet megelőzni: érdemes hathetente 1-2 cm-nyit levágatnia a tincseiből. Ezenfelül minden hajmosás után használjon hajbalzsamot, hiszen ez a haj külső rétege számára is védelmet nyújt.

Göndör fürtök

A hullámos haj gyakran kiszárad. Ha van egy kis ideje, ápolja a tincseit olívaolajos pakolással: masszírozzon a hajába egy kis olívaolajat, hagyja 1 órán át hatni, majd alaposan öblítse ki.

Korpás fejbőr

Sokan érintettek a problémában, amely általában akkor jelentkezik, ha a fejbőr száraz és viszket. Lehetséges kiváltói a stressz, a helytelen táplálkozás és a száraz levegő, de akár bőrgomba is okozhatja. A korpásodás elleni samponok kiirtják a gombát, és megnyugtatják az irritált fejbőrt.

Túl sok forgó

Ha összevissza áll a haja, akkor önnek a rövid, kócos fazon jelenti a megoldást! A konok tincseket az extraerős hajformázók tarthatják kordában, de akkor is kezelhetőbb lesz a frizurája, ha ritkábban mos hajat.

Őszülés

A szőke hajban kevésbé tűnnek fel a szürke szálak, ám előbb-utóbb mindenki szembesül ezzel a problémával. A színezők kíméletesek, és a legtöbbjük az ősz szálakat is hatékonyan képes befedni. Aki alapszínként az eredetit szeretné megtartani, annak a melír ajánlott, hiszen a fényvisszaverődés miatt így sem fognak látszódni a szürke szálak.

Tartás nélküli tincsek

A vékony szálú haj gyakran lelapul. Sokat segíthet, ha úgy szárítja a haját, hogy közben tincsenként az ujja köré tekeri. A hajhabokkal megemelheti a hajtő körüli részt, így adva tartást a frizurájának.

Gyér frizura

Ha kevés a haja, válassza a lépcsős vágást, mert ez optikailag dúsabbnak mutatja a frizurát. Szívesen kísérletezik? Akkor próbálja ki a világosabb melírt, hiszen a visszatükröződő fénynek köszönhetően ettől is sűrűbbnek tűnik majd a hajkoronája.

Legyen kreatív!

Unja a frizuráját? Egy hajvasalóval változatosságot vihet a hétköznapokba. A termék elnevezése megtévesztő, hiszen a tincseket rácsavarva göndörítésre éppúgy alkalmas a készülék, mint a kiegyenesítésükre. A megfelelő bevonatnak (pl. kerámia-turmalin) köszönhetően ráadásul a haj károsodásától sem kell tartania.

Igaz vagy hamis?

* Napi 100 kefehúzás fényessé teszi a hajat.

Igaz, mert fésülködés közben jobban eloszlik a zsír a hajon. Fontos, hogy a fémtűs kefe helyett natúr anyagokból készült fésűt használjon.

* A kamilla kivilágosítja a tincseket.

Igaz, a kamillateás öblítés valóban élénkszőke árnyalatot ad a hajnak, legalábbis világos- és sötétszőke hajszín esetén. Öntsön le 2 evőkanál kamillavirágot 1 liter forró vízzel, szűrje le, hagyja kihűlni, majd öblítse át vele a haját.

* Ha fogyó hold idején vágatjuk le a hajunkat, az dúsabb lesz.

Ezt a feltételezést tudományosan még sosem bizonyították, még ha vannak is fodrászok, akik a hold állása szerint készítik el a frizuránkat.

További szépségápolási tanácsokat talál a szerdánként megjelenő Fanny magazinban! Keresse az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán!

Címkék#tippek#haj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!