Tettre készen

2020.02.03. 08:46

Közösségi médiás kihívás indult Trianon 100. évfordulóján

A kezdeményezők a gyászos hangulatú beszédek helyett a megemlékezés egy aktív formájára buzdítanak.

Tátralomnic, 2019. november 2. Pihenõ túrázók. A Magas Tátra, Tátralomnic és a lomnici 2634 méter magas csúcs minden évszakban kedvelt kirándulóhely. Drótkötél pálya elõször 1940- ben épült. Sokáig megmászhatatlannak hitték, de 1793-ban a skót Robert Townson meghódította csúcsot. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Oláh Tibor

A Trianon Challenge (Trianon Kihívás) néven indított kezdeményezés sportolásra buzdítja az évfordulóról megemlékezni kívánókat.

A kezdeményezők a gyászos hangulatú, semmitmondó beszédek helyett a megemlékezésnek egy aktív formájára buzdítanak.

A kihívás résztvevőinek 1920 kilométert kell megtenniük 2020-ban túrázva, futva, kerékpározva, úszva vagy akár evezve is. Akik a távot egyénileg nem tudnák teljesíteni, azok csoportosan is nekivághatnak. A résztvevők a #TrianonChallenge és a #TrianonKihívás hashtagek használatával adhatnak hírt aktuális teljesítményükről.

A kihívás szervezőinek célja, hogy

motivációt szolgáltassanak egy egészségesebb életmódhoz, amely révén egy tettre kész magyar nemzet nézhet szembe az országcsonkító diktátum századik évfordulójával.

A kihíváshoz már több százan csatlakoztak, Magyarországról és az elcsatolt területekről egyaránt, magánszemélyek és közösségek mellett többek között a Hazajáró című honismereti magazinműsor stábtagjai is nekivágtak az 1920 kilométernek.

Borítóképünk illusztráció, rajta pihenő túrázók letekintenek a felvidéki Magas-Tátra egyik csúcsáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!