„Tölts fel egy katonafotót”

2018.07.12. 23:53

Kreatív, online fotópályázatot indított a Honvédelmi Minisztérium

A Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, az egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként induló pályázatra saját személyes fotókkal, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehet jelentkezni.

Budapest, 2018. július 8. Altisztavatás a fővárosi Hősök terén 2018. július 8-án. Az avatáson csaknem háromszáz, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett katona tette le ünnepélyes altiszti esküjét.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Balogh Zoltán

„Az életben nem a mérföldkövek, hanem a pillanatok a fontosak”

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, az egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként, „Tölts fel egy katonafotót” címmel kreatív, online fotópályázatot hirdet, amelyre saját személyes fotókkal, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehet jelentkezni.

A pályázat címe:

„Tölts fel egy katonafotót”

Célközönség:

A pályázat formájának, illetve a majdnem mindenki számára elérhető fotózásra alkalmas technikai eszközöknek köszönhetően mindenki részt vehet a pályázaton, hiszen a már családi „kincsesládában” meglévő fotóval is lehetséges pályázni.

Pályázati kategóriák:

Sajtófotó – Hivatásos fotóriporterek részére

Pillanat – A honvédség életét megörökítő amatőr fotósok részére

Kincsvadász – A honvédség múltját megőrzők és megmentők részére

Lehetséges téma:

„Katonák szolgálatban”

„Találkozásom a Magyar Honvédséggel”

„A Magyar Honvédség technikája”

„Ezt jelenti számomra a katonaság”

„A modern hagyományőrzés”

„A katona és én” – szelfi

A beérkező képek zsűrizése:

A pályázat zsűrizése elhivatott és hozzáértő szakemberek bevonásával történik. A beküldött fotók alapján minden hónapban és minden kategóriában győztest hirdetnek. Továbbá a verseny végén mindhárom kategóriában 1. 2. és 3. helyezett díjazására kerül sor. A képeket digitális módon kérjük megküldeni, egy személy egy hónapban maximum három képpel pályázhat. Minden pályázó kizárólag a maga által készített, illetve a „kincsvadász” kategóriában saját tulajdonában lévő képpel pályázhat. Fentiekért a pályázók jogi felelősséggel tartoznak. Pályázók a részvétellel hozzájárulnak, hogy az általuk beküldött kép a HM Zrínyi Nkft. által közzé tehető.

Eredményhirdetés:

Egy pályázó a regisztrációt követően kategóriánként maximum három, egyenként minimálisan 150dpi felbontású, 1750x1237 képpont méretű, de maximum 5MB-os, jpg kiterjesztésű fotót tölthet fel.

A hónap fotójának ügyében minden hónap 21. napjáig kell beérkeznie a pályamunkáknak. Zsűrizést követően, adott hónap 29. napján mindhárom kategóriában megválasztják a hónap fotóját, melynek nyertese 50.000 Ft értékű könyvutalványban részesül. Egy adott hónap díjazott képe más hónapban nem értékelhető.

A hónap nyertesein túl, 2018. szeptember 29-én, a pákozdi csata 170. évfordulóján, a pákozdi Katonai Emlékparkban ünnepélyes keretek között az év fotóit is értékelik! Ekkor mindhárom kategóriában az 1., 2., és 3., helyezett 100.000, 75.000 és 50.000 Ft értékben vehet át díjakat.

Borítókép: Altisztavatás a fővárosi Hősök terén 2018. július 8-án.

Forrás: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!