bor, zene, látvány

2019.08.14. 14:13

Különleges villámshow is lesz a boglári fesztiválon

Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye Bogláron, 3 színpadon, 5 napon át, augusztus 16-20. között. No, meg egy különleges villámparádé, a Tesla Show!

Forrás: BBB

A 43. Boglári Szüreti Fesztiválon különböző borvidékek nedűivel, koncertekkel, kézműves- és kirakodóvásárral várják a látogatókat. A BBB első ízben hívott meg különböző tájegységeket, borvidékeket az ország számos pontjáról írja a LikeBalaton.hu. A borkedvelők első alkalommal kóstolhatják meg a fesztiválon az ország neves borvidékeiről érkező jeles borászatok, pincészetek díjnyertes különlegességeit is – a kiváló Dél-Balatoni borok mellett. Pécs, Zala, Tolna, Villány, Eger, Szekszárd, Tokaj, Sopron, Kőszeg, Észak-Balaton, Somló, Etyek, Kunság, és a Neszmélyi-borvidék is bemutatkozik jeles boraival.

Augusztus 18-án 22.30-kor káprázatos Láng és Víz Show (by Fülöp Emil) a boglári Platán strandon!

No, és a borozás után egy újabb különleges esti látványossággal is készülnek.

Ha úgy érzi, lemaradt a hullócsillagokról, vagy csak nincs türelme órákig kémlelni az eget, de egyébként tetszenek önnek az éjszakai sötét látványos fénycsóvái, akkor ott a helye augusztus 19-én este, hiszen Magyarországon először láthat Tesla Show-t fesztiválon.

Hogy mi az a Tesla Show? Nem, nem autóbemutató. Szó sincs az elektromos autókról. Bár tény, az elektromossághoz annál több köze lesz a közönség előtt cikázó villámoknak.

Egyszer régen ugyanis a Boglári Fesztiválon a szervező azt kérte a tűzijáték felelőstől, hogy hozza össze a tüzet a vízzel. A furcsa kérésből megszületett a tűzijáték és lézer show kombója, ami a maga idejében rendesen kiverte a biztosítékot, de mára már számos rendezvényen megszokott a párosításuk.

Idén a Boglári Szüreti Fesztivál ismét új korszakot nyit a Tesla Show-val, ahol a tűz mellé az áram villámokkal társul, mindehhez pedig a legnagyobb vizünk, a Balaton szolgáltatja a méltó díszletet és a hátteret!

Az országban első ízben látható Tesla Show-t egy eddig titkolt, külön erre a célra épített negyedik színpadon tekinthetik meg a nézők augusztus 19-én este 22.00 órakor, közvetlenül a tűzijáték előtt.

Ezen a fesztiválon minden érzékszervünket kényeztetni fogják. A finom borok, és a vásárban kapható harapnivalók mellett ismert előadók zenélnek a színpadokon. Az ország egyik legnagyobb ingyenes, szabadtéri, kulturális, gasztronómiai borrendezvényén Müller Attila, Szabó Kitti, Szulák Andrea és Molnár Vilmos műsorvezetők lesznek a színpadok házigazdái.

A Platán-téren, a Zenepavilonban szinte minden stílusból hallhatunk ízelítőt: rockot, sanzon énekest, country-rock-ot, blues-t, Beatles és Rolling Stones slágereket, esténként party-zenészeket élőben, és több más stílusból kapunk merítést egy kellemes pohár bor mellett, de szolidabb hangosítással.

Minden korosztály megtalálhatja a számára vonzó programelemet a fesztivál megújult tematikus helyszínei közül; egy hideg italt kortyolgatva a Fröccsteraszon baráti társasággal, vagy a strandon flamingók közt lubickolva, pezsgő hangulatban. A balatoni életérzés garantált! A gyerekeket a strandolás mellett egy vidámpark is várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!