bemutatkozás

2018.03.18. 19:46

Magyar kozmetikumokat csodálhat a világ Bolognában

Először van magyar nemzeti stand a bolognai nemzetközi kozmetikai vásáron.

Magyar gyártók mutatkoztak be az olaszországi Bolognában hétfőn véget érő Cosmoprof kozmetikai szakkiállításon, amely Európa és a világ egyik legjelentősebb ágazati találkozójának számít.

Magyarország először állít ki nemzeti standdal a Bolognai Cosmoprof kozmetikai ágazati kiállításon a Milánói Főkonzulátus szervezésében – nyilatkozta a helyszínről Szilágyi Melinda milánói külgazdasági attasé az MTI-nek.

Hangsúlyozta, hogy a kiállításon való részvétel célja a nemzetközi piacon versenyképes magyar kozmetikai vállalkozások és termékeik bemutatása, illetve exportjuk ösztönzése külföldi disztribútorok, nagykereskedelmi egységek, valamint szépség- és egészség-bolthálózatok irányába.

A magyar standon kilenc kozmetikai gyártó van jelen, amelyek a hazai szakmai ágazat minden területét képviselik a természetes és gyógynövény tartalmú krémektől és olajoktól a körömdizájnon át a szappanokig: a Hélia-D, a Harangvölgyi Kft., a Coconutoil Cosmetics, az Ilcsi, a Pearl Nails, a Sara Beauty Spa, a Gradiens Kft., az Alveola Kft. és a Mystic Nails.

Ezen kívül további öt magyar kozmetikai vállalat állít ki külön standdal.

A termékbemutatók mellett a kiállítás lehetőséget ad tárgyalások lebonyolítására számos nemzetközi nagy és közepes vállalat képviselőjével.

Szilágyi Melinda hozzátette, hogy a számos nagy kozmetikai gyártó eddigi magyarországi jelenléte is igazolja, hogy Magyarország ideális helyszín a kozmetikai, vegyipari és személyes higiéniai termékek és csomagolóanyagaik gyártói számára.

A bolognai szakkiállításon a világ minden részéről mintegy 2800 kiállító vesz részt.

Az olasz kozmetika és vegyipari szektorba érkező magyarországi import a teljes olasz vegyipari behozatal 15,8 százalékát tette ki 2017 első három negyedévében, ami növekedés 2016 azonos időszakához képest.

Borítókép: pio3/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!