jubileum

2018.04.19. 14:27

Május végéig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre

Az idén 25. alkalommal meghirdetett környezetszépítő program az ország egyik legjelentősebb, és legtöbb lakost megmozgató kezdeményezése.

Kaposvár, 2017. szeptember 16. Virágok a Kossuth téren, Kaposvár főterén 2017. szeptember 16-án. A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el a város az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). A díjat szeptember 15-én adták át.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Varga György

Guller Zoltán, a versenyt lebonyolító Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten elmondta, tavaly 312 település vett részt a programban, idén a várakozásaik szerint még több település fog benevezni. A verseny összehozza az országban élőket, szebbé varázsolja a településeket Nyíregyházától-Debrecenig, Győrtől-Tapolcáig.

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta az ország egyik legjelentősebb, és legtöbb lakost megmozgató kezdeményezése, azóta több mint 1500 települést díjaztak. Kiemelte: a verseny a visszahívó vendégszeretetet példázza, ami az MTÜ turizmusfejlesztési stratégiájának fontos pillére. Az ügynökség kezdetek óta támogatja a versenyt.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke elmondta: a tavalyi győztes Veszprém és Lajoskomárom képviseli Magyarországot az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). A jelentkezőket ingyenes szakértői tanácsadással is segítik – mondta.

Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzetközi koordinátora elmondta: a verseny 25. évfordulója alkalmából a zsűri egy jubileumi díjat is odaítél majd. Idén is öt települési kategória van: ezer lakos alatti falu, ezer lakos feletti falu, 50 ezer alatti város, és 50 ezer feletti város, Budapest kerületei pedig idén is önálló kategóriában versenyeznek. A települési önkormányzatok az online jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhetnek május 31-ig, a viragosmagyarorszag.hu oldalon, a részvétel díjtalan – ismertette.

A Virágos Magyarország verseny kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe), amely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. Az idei két fődíjas település – város és falu kategóriában – a 2019. évi európai versenyen képviseli majd Magyarországot.

Borítókép: 2017-ben Kaposvár főtere nyerte a legszebb főtérnek járó különdíjat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén

Forrás: MTI Fotó/Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!