betegség

2018.03.08. 06:50

Már az utolsókat rúgja az influenzajárvány

Az előző héten 17,6 százalékkal csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma.

Február 26. és március 4. között 56 800 beteg kereste fel orvosát az egy héttel korábbi 68 950-hoz képest – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

A közlés szerint a 9. héten a fővárosban és 14 megyében csökkent, egy területen nem változott és három megyében (Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye) emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában lényeges változás nem történt, továbbra is a betegek 31,4 százaléka gyermek, 34,1 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok továbbra is az influenza B vírusok dominanciáját mutatták. Az influenzajárvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!