kedvezményes áron

2018.04.20. 12:04

Már több mint hétezren jelentkeztek a Vándortábor programra

A 320 vándortáborra május 31-ig vagy a turnusok beteltéig lehet jelentkezni.

Orfű, 2009. augusztus 13. Egy kisfiú vitorlázáshoz készülődik 2009. augusztus 12-én a Pécsi tavon az Orfűi Vitorlás Egyesület gyermektáborában, ahol a résztvevők a legkisebb, Optimist típusú hajókkal sajátíthatják el a sport alapjait.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kálmándy Ferenc

A magyar kormány támogatásával létrejött program keretén belül az általános iskolai felső tagozatos és a középiskolás tanulók 14 erdei, vízi és kerékpáros útvonalon fedezhetik fel az ország legszebb erdőit, mezőit, folyóit és hegységeit.

A kerékpáros és vízi vándortáborokban biztosítják a gyerekeknek a megfelelő bicikliket, hajókat és a túrázáshoz szükséges további felszereléseket is.

Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a program elsődleges céljának azt tekinti, hogy a fiatalok a virtuális valóság helyett igazi kalandokat éljenek át. Így 20-30 év múlva felnőttként is túrázva, biciklizve, kenuzva adhatják tovább gyermekeiknek a természet, a hazai tájak szeretetét – fűzte hozzá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A tárca úgy fogalmazott, a táborok többet adnak egyszerű túrázásoknál, élményorientáltan egészítik ki az iskolai földrajz, történelem és biológia órákon megtanultakat a hazai épített örökség, a természeti kincsek és a múzeumok világának bemutatásával.

Hangsúlyozták, a szervezők – az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség – mindent megtesznek azért, hogy a táborozóknak igazi élményben legyen részük.

A program első éve az útvonalak bejárásával, a táborhelyek kiépítésével telt. A nyári táborok vezetői a felkészítő képzésre jelentkező 1400 pedagógus közül kerülnek ki. A maximális létszámmal zajló képzést elvégző tanárok a táboroztatásért külön díjazásban részesülnek – ismertették.

A 320 vándortáborra május 31-ig vagy a turnusok beteltéig a vandortabor.hu honlapon lehet jelentkezni. A diákok és tanáraik kedvezményes áron, 21 ezer forintért teljes körű ellátásban részesülnek – tették hozzá.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTI Fotó/Kálmándy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!