a Nemzeti Galériában

2018.09.06. 12:40

Már több mint százezren látták a Frida Kahlo-kiállítást

Még csak két hónapja látható, de már most ez az egyik legsikeresebb tárlat Magyarországon.

Budapest, 2018. július 6. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára (b) és Baán László, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a Frida Kahlo alkotásaiból rendezett, Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Galériában 2018. július 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az első két hónapban már több mint százezren látták a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítását – közölte az intézmény.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat ezzel már most az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

A kiállítás még két hónapig, november 4-ig várja a látogatókat, akik a nagy érdeklődésre való tekintettel a szokásos nyitva tartáson felül a hétfői napokon is megtekinthetik a tárlatot

- olvasható a közleményben.

Mint írják, Frida Kahlo a 20. század talán legmeghatározóbb női művésze, aki csak sok évvel halála után vált világhírűvé, ám népszerűsége azóta is töretlen. Művészetének magyarországi bemutatásával régi adósságot törleszt a múzeum.

A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon összesen 35 alkotás, közte 26 festmény és 9 rajz látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is – áll a közleményben.

Borítókép: Fekete Péter kulturális államtitkár és Baán László, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a kiállítás megnyitóján 2018. július 6-án

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!