Gyümölcsös finomság

2017.08.05. 16:00

Meggyes gnocchi fél óra alatt

A nyár a gyümölcsös ételek időszaka, a kánikulában viszont senkinek nincs kedve órákig főzőcskézni. A következő könnyű, de finom étellel viszont nem is kell, hiszen ripsz-ropsz elkészül, de nagyon finom.

Ha a nyári melegben könnyű, de tápláló ételeket eszünk, nemcsak a hőséget bírjuk majd jobban, de hamarabb el is készülünk az ebéddel, így nem kell egy teljes délelőttön át a forró tűzhely fölött görnyedni. A meggyes gnocchi különleges, de egyben ismerős étel: aki a tésztát szereti, ezt is garantáltan szeretni fogja.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g gnocchi (készen kapható)

100 g cukor

2 ek vaj

300 g meggy

1/2 db vaníliarúd

Először forraljunk vizet egy lábosban, majd a gnocchit a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzzük meg (ha sietünk, forralhatunk vízforralóban is, majd a a lábosba átöntve a megszokott módon folytathatjuk a főzést).

Ezután karamellizáljunk halványbarnára 1 evőkanál cukrot, adjuk hozzá a vajat, pirítsuk meg óvatosan. Dobjuk rá a gnocchikat és forgassuk át. A mártáshoz tisztítsuk meg a meggyet, magozzuk ki (ha kimagozottat választunk, gyorsabb). A vaníliarúd belsejét kaparjuk ki. A maradék cukrot serpenyőben karamellizáljuk világosra, öntsünk hozzá 100 ml vizet, és szórjuk bele a meggyet, keverjük el a vaníliával. Forraljuk fel, és a gnocchival tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!