könnyű és gyors

2018.01.07. 19:18

Mihez kezdjünk a konzervhallal?

Tíz remek receptet mutatunk.

Köztudott, hogy kevés halat fogyasztunk, pedig egészségünk érdekében szükséges lenne. Íme a Mindmegette néhány egyszerű ötlete, amelyekhez nem kell más, mint egy doboz olajos hal!

1. TONHALAS MÁRTOGATÓS

3 gerezd összezúzott fokhagymát, 2 doboz olajos tonhallal és 4-5 ringlivel villával összetörünk. Belekeverünk 1-1 evőkanál mustárt és ecetet, majd botmixerrel sima krémmé keverjük. Lefedjük, és a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben megtisztítunk 2 sárgarépát, 1-1 zöld, piros, sárga húsú paprikát, 1 kígyóuborkát és 8 szem koktélparadicsomot. A zöldségeket úgy 5 centiméter hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A krémet kis tálkába töltjük, a zöldségekkel és chipsszel kínáljuk.

2. MAKRÉLA FŰSZERES RIZZSEL

2 szál felkarikázott zöldhagymát kevés olajon megpárolunk, majd apróra vágott chilipaprikával és fokhagymával ízesítjük. Hozzáadunk 15 dkg rizst és 3 dl zöldséglevest. Kis lángon megfőzzük. Szójaszósszal, kevés vörösborecettel ízesítjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, villával összetördelt makrélát és kevés apróra vágott korianderlevelet.

3. SZARDÍNIÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA

Néhány zöldpaprikát félbevágunk, kicsumázzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. A lecsepegtetett, villával összetört szardíniát finomra vágott petrezselyemmel és 2-3 felkockázott paradicsommal elkeverjük, jól megborsozzuk. A keveréket a félbevágott paprikákba töltjük, majd letakarjuk fóliával, visszatesszük nagyjából 20 percre a sütőbe. Friss kenyérrel tálaljuk.

4. SZARDELLÁS TÉSZTA

Egy doboz olajos szardellát villával összetörünk: fenyőmagot, narancshéjat, mazsolát és apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá. Frissen kifőzött spagettivel vagy szélesmetélttel tálaljuk.

5. LAZACOS-HAGYMÁS LEPÉNY

Kevés olívaolajon megfonnyasztunk egy fej finomra vágott lilahagymát, 3-4 zöldhagymát és kevés fokhagymát. Összekeverünk egy bögre tejet vagy tejszínt, két tojást és jól megfűszerezzük. Elkeverjük benne a hagymát, és kerek hőálló tálba öntjük. A hagymás tésztán elosztjuk a lazackonzervet, megszórjuk reszelt sajttal, 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul.

6. SZARDELLA FŰSZEREZÉSHEZ

Egy kis konzerv szardellafilét kis edénybe öntünk. Kevés vajat kevés vajat és apróra vágott chilipaprikát keverünk hozzá, majd ezzel a keverékkel sütés előtt bekenjük a steaket, a halat vagy a zöldséget.

7. HALAS OMLETT

3-4 tojást egy tálban felverünk, megsózzuk. Bevonatos serpenyőben kevés vajat olvasztunk, beleöntjük a tojást, kevergetve sütjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a villával összetört tonhalat, egy marék morzsolt kukoricát és kevés apróra vágott zöldhagymát. Jól összeforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.

8. TONHALAS PIRÍTÓSSAL

A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk, megkenjük az összetört tonhallal. Fokhagymás majonézzel tálaljuk. Remek, gyors vacsora.

9. MÁRTÁS FŐTT HÚSHOZ

Egy tojássárgájához cseppenként hozzákeverjük egy doboz szardínia olaját, majd ízlés szerint szardellapasztával, citromlével ízesítjük, végül tejfölt keverünk hozzá. Főtt marhahúshoz kiváló.

10. HALAS EGYTÁLÉTEL

Kevés olajon kevés apróra vágott hagymát megpárolunk, hozzáadunk egy apróra vágottkevés édesköményt és zúzott fokhagymát. Belekeverünk egy doboz hámozott konzervparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, a zöldséget puhára főzzük. Végül hozzáadunk 2-3 lecsepegtetett olajos halat, és belekeverünk sok apróra vágott petrezselymet. Rizzsel tálaljuk.

Borítókép: freestockphotos.biz

Címkék#Hal#recept

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!