Trianon 100

2020.05.29. 14:30

Mit jelent magyarnak lenni 100 évvel Trianon után? Június 4-ig ön is üzenhet!

A 2040-ben felnyitandó kapszulába mások mellett már Novák Katalin államtitkár is elhelyezte üzenetét.

Budapest, 2020. február 1. A Rákóczi Szövetség középiskolás vezetõi fórumán részt vevõ diákok nemzeti színû zászlót tartanak a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódó élõkép bemutatásán az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2020. február 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Rákóczi Szövetség létrehozott egy virtuális időkapszulát, Magyar vagyok 2020 elnevezéssel, amelybe bárki elhelyezheti videós, hang- vagy szöveges üzenetét. A kezdeményezés honlapján olvasható buzdításban azt írják: világnemzet vagyunk, a Kárpát-medencében és a nagyvilág számos pontján jelen vagyunk.

2020 a Nemzeti Összetartozás Éve. Fogjuk össze, öleljük át virtuálisan a magyarságot és adjunk hitet a megmaradásnak, üzenjünk a jövőnek! Arra kérünk minden magyar embert, hogy 2020. június 4-ig helyezze el „Magyar vagyok...” kezdetű videó, hang, vagy szöveges üzenetét a a honlapon. Üzenjünk a világ minden pontjáról a jövő magyarjainak!

– kéri a szövetség.

100 évvel a trianoni döntés után megmaradtunk. Trianon centenáriuma egyszerre gyász és öröm. Gyászoljuk a veszteséget, a szétszakítottságot, de okunk van az örömre, hiszen dacára az elmúlt 100 évnek nem tűntünk el a térképről, nem vesztünk el és bizakodva tekinthetünk a jövőbe. A magyarság érték, egy különleges nyelv, egy meghatározó kultúra és egy egyedi közösség – zárul a buzdítás.

A különleges kezdeményezéshez mások mellett most csatlakozott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is. Novák Katalin Facebook-oldalán közzétett videója mellé azt írta:

„2020 a Nemzeti Összetartozás Éve. A 100 éves seb máig sajog. A Rákóczi Szövetség egy virtuális időkapszulát készített, ahová június 4-ig bárki elhelyezheti „Magyar vagyok” üzenetét a www.magyarvagyok2020.hu oldalon. A virtuális időkapszula 2020. június 4-én bezárul, és legközelebb csak húsz év múlva, 2040. június 4-én nyílik ki újra.

Én már üzentem, üzenjenek Önök is!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!