4 gyakorlat

2019.08.20. 13:49

Mozgassa át magát a szabadban!

Semmi sem tölt fel jobban energiával, mint a friss levegőn végzett testmozgás.

Forrás: Shutterstock

A mindmegette.hu szakértője, Zelenij Linda személyi edző és indoor cycling oktató segítségével összeállított, a teljes testet átmozgató gyakorlatokat kezdőként és haladóként bárki könnyen elvégezheti, akár 15 perc alatt.

Ütemes szökdelés

Álljon szembe a paddal, a jobb lábát tegye fel rá. Nem kell teljesen, elég, ha csak a talpa felső harmada érintkezik vele. Szökkenjen magasra, és lábtartáscsere után érkezzen vissza úgy, hogy a bal lába legyen a padon, a jobb pedig a talajon. Egy perc alatt végezzen minél több ismétlést, de ügyeljen arra, hogy mindig magasra ugorjon, és megfeszítse a lábizmait.

Sokszor elég egy pad ahhoz, hogy átmozgassuk magunkat
Fotó: Shutterstock

Fekvőtámasz lépegetéssel

Helyezkedjen el fekvőtámaszban a pad bal szélén úgy, hogy a lábai a talajon maradjanak, a kezei pedig az ülőfelületen legyenek. Ezután bal kézzel és lábbal „lépjen” egyet jobbra, zárt állásba. Ezt követően jobb kézzel és lábbal „lépjen” tovább, széles fekvőtámaszba. Végezzen egy karhajlítást, majd lépjen újra jobbra, zárt állásba. Folytassa ezt egészen a pad végéig, majd induljon el visszafelé. Ismételje oda-vissza egy percig. Figyeljen arra, hogy vállai végig a csuklóival egy vonalban maradjanak, és ne ejtse be a derekát. A hasát és farizmát tartsa feszesen.

Bolgár kitörés

Álljon háttal a padnak. Az egyik lábfejét tegye fel, a másikkal pedig lépjen előre olyan távolságban, hogy szabályos kitöréseket tudjon végezni. Hajlítsa be a lábát derékszögig, közben a testsúlyát tartsa középen. A térde ne kerüljön a boka elé, a felsőteste se dőljön előre. Ezután jöjjön fel kiindulóhelyzetbe. Lábanként végezze a gyakorlatot fél-fél percig.

A kitörés kiváló lábizom-erősítő
Fotó: Shutterstock

Zsugorülés a padon

Üljön le a pad szélére, a lábait húzza be a mellkasához. Kezeivel kapaszkodjon a padba. Próbálja meg kinyújtani és hasból megtartani a lábait. A háta maradjon egyenes, kezeivel segíthet az egyensúlyozásban. Ezután húzza be ismét kiindulóhelyzetbe a lábait. Ismételje a mozdulatsort egy percen keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!