Vendégváró

2017.08.07. 20:00

Mustáros-sonkás csiga pofonegyszerűen (videó)

Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és még a gyerekek is szeretik! Kell ennél több? Remek vendégváró, szuper partifalat, de akár kiránduláshoz is remek szendvics helyett.

Mit is lehet kezdeni egy csomag leveles tésztával? Rengeteg mindent. A manapság kapható bolti leveles tészták némelyikével már tényleg finomságokat lehet készíteni. Nem szalonnásodik, hajlamos tisztességesen leválni a zsírpapírról – és még íze is van!

Hozzávalók:

1 csomag konyhakész leveles tészta

15 dkg selyemsonka

1 szál újhagyma vagy póréhagyma

10 dkg trappista sajt

5 ek mustár

Hogyan készül?

  • A leveles tésztát kitekerjük, és rásimítjuk a mustárt. Elrendezzük rajta a sonkaszeleteket, majd megszórjuk a megtisztított, felaprított újhagymával és a lereszelt sajttal.
  • Óvatosan feltekerjük a tésztát, és éles késsel felvágjuk 1 1/2-2 cm vastag szeletekre. A csigákat elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • A hétköznapi főzést megkönnyítendő érdemes a hűtőben tartani egy adagot ebből a sokoldalú alapanyagból, hiszen, ha váratlan vendégek toppannak be, vagy megunják a gyerekek a sarki pék kínálatát, ezzel mindig lehet valami finomságot varázsolni – nagyjából 15 perc alatt!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!