Minden csak időbeosztás kérdése

2019.11.13. 09:27

Ne késsen el többé!

Ön mindig időben érkezik, vagy rendszeresen elkésik mindenhonnan?

Forrás: Shutterstock

Ha az utóbbi csoportba tartozik, a Vasárnap Reggel legutóbbi számának tanácsaival most megtanulhatja jobban beosztani az idejét.

Ismerje fel az időrablókat!

Már el kellene indulnia, de talán még van egy-két perce, gondolja, amit hasznosan szeretne eltölteni. Ilyenkor sokan még gyorsan kiteregetnek, telefonálnak egyet, másik kabátot vesznek fel, vagy kivasalják az ing gyűrődéseit. Pontosan az ilyen apró dolgok lopják el öntől is azt a tíz percet, ami miatt aztán késve érkezik a munkahelyére.

Tanács: Vizsgálja meg, indulás előtt mire megy el az ideje! Egy héten keresztül mindennap írja fel, mivel tölt el annyi értékes percet reggelente. Ha befejezte a „készülődésnaplót”, szánjon fél órát a kielemzésére! Készítsen tervet: a héten háromszor még gyorsan kivasalta a ruháját? Akkor a következő héten számítsa be ezt a tíz percet is a napirendjébe, és állítsa korábbra a vekkert!

Cselezze ki magát!

Képtelen felkelni az ébresztőóra első jelzésére? A fürdőszobában mindig öt perccel többre volna szüksége, mint ami a rendelkezésére áll? Sokszor nem tudja eldönteni, mit akar felvenni aznap, így több időt vesz igénybe a felöltözés? Nos, nincs ezzel semmi baj, ön egyszerűen ez a típus. De azért próbálja meg betervezni ezeket a pluszperceket az időbeosztásába!

Tanács: Állítsa annyival korábbra a vekkert, amennyi időre szüksége van a felébredéshez. Az így nyert pluszpercek elegendőek lesznek ahhoz, hogy a nem tervezett dolgok is beleférjenek az idejébe.

Tudja, mi a fontos?

Kialudni magát, nyugodtan megreggelizni, kényelmesen felöltözni, a gyerekeket felkészíteni a napra: mindegyikhez szükség van valamennyi időre. De mi az, ami ezek közül valóban fontos? Érdemes elgondolkodnia ezen, mert aki folyton késve érkezik a munkába, annak előbb-utóbb elbocsátással kell számolnia.

Tanács: Szortírozza napi teendőit, fontos és kevésbé fontos feladatokra válogatva szét őket. A lényegesek – például pontosan érkezni a munkahelyre, időben elvinni a gyerekeket az iskolába – élvezzenek elsőbbséget, minden más ráér!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!