Felfrissülés

2017.08.30. 12:13

Négy tipp, hogy több energiája legyen napközben

Gyakran előfordul, hogy még el sem kezdődött a nap, de máris elcsigázottnak érzi magát? Ne aggódjon, van megoldás!

Forrás: Shutterstock

Folyamatosan a gép előtt ül egy zsúfolt irodában? Egész nap kávét iszik, mégsem bír a munkájára koncentrálni? A napközben fellépő szellemi tompultság gyakori azoknál, akik nem veszik észre, hogy a testüknek másra van szüksége. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyedén felfrissítheti a szervezetét! – írja a mindmegette.hu.

Naponta 2-3 liter folyadék

A kemény munka mellett az emberek gyakran megfeledkeznek a szükséges folyadékbevitelről. Pedig ha a vízháztartás egyensúlya megbomlik, akár már 2 százalékos folyadékveszteség hatására is csökkenhet a koncentráló- és a teljesítőképesség. Az a legjobb, ha tisztított csapvizet iszik, nem pedig cukros üdítőket.

Kerülje a félmegoldásokat!

A kóla és a csokoládé hirtelen nagy energialöketet adnak a szervezetnek, de hosszú távon nem egészségesek, sőt, még hizlalnak is. A gyakori kávéivást szintén érdemes csökkenteni, mert a túl sok koffein az éjszakai alvás rovására mehet. Amitől másnap csak még fáradtabb lesz, és ez így megy majd tovább.

Természetes erősítők

A fekete áfonya hatóanyagai a szabad gyökök káros hatásaival szemben segíthetik a hajszálerek – ezáltal pedig az agy, illetve a szem – egészségének, a vénák rugalmasságának megőrzését. Ezáltal a kimerült szervezet védettebb marad a káros környezeti hatásokkal szemben, továbbá könnyebben birkózik meg a tavaszi fáradtság okozta problémákkal.

Mindenkinek jár a szünet

Bizonyos időközönként muszáj pihenni egy kicsit napközben, és ehhez bizony fel kell állni a székből. Mozgassa meg a végtagjait, menjen ki a friss levegőre! Az oxigén és a napfény élénkebbé teszi majd, utána újult erővel vetheti bele magát a munkába.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!