Állati nagy összeg

2017.09.01. 16:45

Nem hitt a fülének a kölni állatkert igazgatója

Halála után 22 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) hagy örökül a kölni állatkertre egy német származású amerikai nő. A 93 éves, gyermektelen özvegy Kölnből származik.

Golden-bellied Capuchin monkey Nadua, born on June 16, 2009, scratches his head at the zoo in Cologne, western Germany on July 9, 2009. AFP PHOTO DDP/ CLEMENS BILAN GERMANY OUT

Forrás: AFP PHOTO / DDP

Fotó: Clemens Bilan

Christopher Landsberg, az állatkert vezetője elmondta, a hír hallatán „leesett a székről”, először azt hitte, valaki tréfál velük.

Elizabeth Reichert Kölnben született, ott ismerkedett meg 1944-ben Arnulf Reicherttel, aki zsidóként bujkálni kényszerült a nácik elől. A háború után egy évvel összeházasodtak, és együtt vándoroltak ki Izraelen keresztül az Egyesült Államokba. Egy idő után megvetették ott lábukat és meggazdagodtak – mesélte az idős nő a Kölner Stadt-Anzeiger című lapnak.

„Sohasem felejtettük el Kölnt” – mondta Reichert. Nem sokkal férje halála előtt közösen döntöttek úgy, hogy vagyonukat az állatkertre hagyják, mely „ugyanolyan fontos Köln számára, mint a dóm”. „Amikor az ember átgondolja, mire hagyja örökül a pénzét, nagy szerepet játszanak az emlékek” – emelte ki Reichert.

A részvényekbe fektetett tőke egy alapítványhoz áramlik majd, az állatkert mindig megkapja a hozadékot. Landsberg szerint évente egymillió dollárra számítanak.

Hálából az állatkert tervei szerint Arnulf Reichertről nevezi el a történelmi Dél-Amerika-házat.

Az igazgató elmondta, megpróbálta rábeszélni az özvegyet, hogy látogasson el Kölnbe. Elizabeth Reichert azonban idős kora miatt nem vállalkozott az utazásra.

(Borítókép: AFP PHOTO / DDP / Clemens Bilan)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!