Ártéri madárlesen

2017.08.15. 13:28

Nyárbúcsúztató hajókirándulás indul a Gemencben

A Gemenc Zrt. augusztus 20-i ünnepi programján a természetkedvelők az ártéri erdő madárvilágával ismerkedhetnek meg.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Ujvári Sándor

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint az ünnepen három sétahajójáratot indítanak a Gemenc Duna-parti kikötőből, amelyet a gemenci erdei vasúton, a keselyűsi fogadó épülettől közelíthet meg az utazó közönség.

A csaknem egyórás vízi kirándulás alatt szakvezető mutatja be a erdő természeti értékeit, az érdeklődők megcsodálhatják a sokszínű madárvilágot, kis szerencsével gímszarvast, vaddisznót is láthatnak – írták.

A résztvevők többek közt a víz felett köröző réti sasokat, fekete gólyákat, a sekélyebb homokpadoknál kócsagot, szürke gémet, récéket figyelhetnek meg, az ügyesebbek pedig jégmadarat is felfedezhetnek – mondta Csontos Péter, a Gemenc Zrt. turisztikai és marketing osztályának vezetője az MTI-nek.

Az ünnepi hétvégén a Gemenc Zrt. pörbölyi ökoturisztikai központ Gemenc kincsei című, interaktív kiállítása, a nagyrezéti méhészeti gyűjtemény, a lassi halászati kiállítás, a Molnárka tanösvény, valamint az erdei vasút menetrend szerinti járatai is várják a kirándulókat.

(Borítókép: MTI Fotó / Ujvári Sándor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!