DIY

2021.05.16. 07:19

Nyári színfoltok: 6 kreatív ötlet textilfestéshez

Ha némi vidámságot szeretnénk csempészni otthonunkba, textilfestéssel könnyedén feldobhatjuk a látványt, ráadásul komolyabb költségek nélkül.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Művészi foltok

Nedvesítsünk meg egy méretre vágott és beszegett pamutvásznat, vastag ecsettel cseppentsünk rá a feloldott festék(ek)ből, és hagyjuk, hogy szétterüljön rajta – írja a Lakáskultúra. Ily módon magunk hozunk létre ötletes „textilfestményt” a falon.

Dekoratív és komfortos

Kényelmesebb a pad, ha az ülőpárna mellett háttámlaként egy hosszú párnát erősítünk mögé a falra. Széles, színes gumipántokkal dekoratívan rögzíthetjük.

Mintázott textilek

A festék szétterítésén túl látványos mintázatot ad, ha sűrűbbre kevert festékkel fröcsköljük tele az egyszínű anyagot. A párnákat a színes paszpól is feldobja.

Lámpaernyők megújítva

Egy keretre feszített textil lámpabúrát mártsunk bele kb. egynegyed magasságig a festékbe, hogy csíkos mintát kapjunk. Száraz anyagot használjunk, különben nem lesz egyenes a csík!

Látványos átváltozás

Függőfotelünket is vidámabbá varázsolhatjuk ezzel a módszerrel. Kiterített állapotban fessük le, aztán színes díszpárnákkal tegyük még kényelmesebbé.

A növények új ruhája

Felöltöztethetjük a növénytartókat is maradék textilből, régi lepedőből – de kizárólag tiszta pamutból – készült ruhába. Mindjárt nyáriassá válik a hangulat!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!