széles stílusválaszték

2018.05.08. 15:34

Nyolc koncertet kínál a Zenés Állatkerti Esték

A másfél évszázados múltra visszatekintő programsorozatot idén július 4. és augusztus 22. között rendezik meg.

Budapest, 2015. július 9. A Boban (j) és Marko (b) Markovic zenekar koncertje a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a zenés állatkerti esték sorozat nyitónapján, 2015. július 9-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kovács Attila

Kern András Lövölde tér című estjén július 4-én fellép Hernádi Judit és Heilig Gábor, a Budapest Klezmer Band július 11-i koncertjének vendégművésze Szinetár Dóra lesz. A Budapest Jazz Orchestra Malek Andrea, Náray Erika és Tóth Vera közreműködésével július 18-án Ella Fitzgerald slágereit adja elő, Best of Geszti címmel egyebek mellett a Rapülők, a Jazz+Az, a Gringó Sztár és a Létvágy dalai hangoznak fel július 25-én.

Augusztus 1-jén az idén 30 éves Pa-Dö-Dö, 8-án a Hot Jazz Band és az Amadinda, 15-én a Budapest Bár lép színpadra, zárásként pedig a Madarak Házibulizenekar állatkerti táncmulatságra invitálja az érdeklődőket 22-én – ismertette a programkínálatot Sárfalvi Judit főszervező a keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

A Hot Jazz Band és az Amadinda közös estjén George Gershwin műveitől kezdve az 1920-as évek magyar filmdalai szólalnak meg, a Budapest Bár koncertjén Behumi Dóri, Rutkai Bori, Keleti András és Kollár-Klemencz László közreműködésével 10 album válogatott anyaga hangzik el.

A főszervező elmondta, hogy 17. alkalommal rendezik meg a koncertsorozatot, amelynek idén a Főkaput övező tér ad otthont. Felidézte, hogy a korábbi években a japán kert, a pálmaház, valamint a nagy tó mellett rendezték a koncerteket, de ezeket a helyszíneket sorra kinőtték. Az idei helyszínen 800-1000 ember is elfér – fűzte hozzá.

A koncertek 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség már másfél órával korábban beléphet és tehet egy sétát a kertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hiszen már a megnyitás évében, 1866-ban működött zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. A zenei hagyományt az Állatkert a kilencvenes években keltette újra saját szervezésében, az Állatkerti Zenei Esték 2002-ben váltak rendszeressé – idézte fel Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője.

A jegyvásárlás feltételeiről és az esőnapokról az állatkert honlapján lehet tájékozódni.

Borítókép: A Boban és Marko Markovic zenekar koncertje a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2015-ben.

Forrás: MTI Fotó/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!