Járvány

2020.05.07. 11:09

Olvasóink többsége sikeres, vírusmentes vizsgát kíván az érettségizőknek

Legutóbb arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink mit kívánnak a most érettségizőknek.

A járványügyi szakemberek egyetértésével és szigorú biztonsági intézkedésekkel kezdődhettek el az érettségi vizsgák május negyedikén. A kormánydöntés értelmében idén csak írásbeli érettségi vizsgákat tartanak, ezzel is csökkentve a személyes kontaktusok számát. Az intézményeket a vizsganapok előtt fertőtleníteni kell, a tanulók csak maszkban és kézfertőtlenítés után léphetnek be az épületbe. A felügyelő tanároknak is maszkot és kesztyűt kell viselniük az érettségi vizsgák ideje alatt. A diákok legfeljebb tízen lehetnek egy tanteremben, megtartva az előírt másfél méteres távolságot egymástól. A szokatlan és lelkileg is megterhelő helyzetre való tekintettel az a diák, amelyik nem vállalta a kockázatot, egyszerűen elhalaszthatta a megméretést. Ezt a lehetőséget nagyon kevesen választották, ugyanis a többség, 97 százalék részt vesz az idei érettségi vizsgákon.

Olvasóinktól azt kérdeztük, mit kívánnak a most érettségizőknek.

Az első válaszlehetőség az volt, hogy bioszból a vírusokról szóló tételt, arról biztos sokat tudnak. A feszültségoldásként kicsit humorosabbra fogalmazott válaszlehetőségre voksoltak a legkevesebben, mindössze 6 százalék, bár az is igaz, hogy a biológia csak választható tárgy az érettségin.

A szavazók 17 százaléka kíván kitartást a diákoknak, és gondolja úgy, hogy lesz mit mesélniük a gyerekeiknek, az biztos.

A válaszadók majdnem negyede, 20 százaléka azzal vigasztalná a felkészülést karanténban befejező diákokat, hogy lássák a kialakult helyzet jó oldalát: a szóbelik elmaradása miatt hamar túl lesznek a vizsgákon, és jöhet a pihenés.

A szavazatukat adó olvasóink több mint fele, 57 százaléka egyszerűen sikeres, vírusmentes vizsgát kíván az ezekben a napokban érettségiző fiataloknak.

[eweb-voting id="2411463"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!