szavazásértékelés

2021.04.15. 11:02

Olvasónk többsége a maszktól szabadulna leginkább

E heti szavazásunk alkalmával arra voltunk kíváncsiak, mely korlátozás feloldását várják leginkább olvasóink.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tavaly március óta nagyot fordult az életünk. Pedig az év elején talán még senki nem hitte, hogy alig néhány héttel később olyat tapasztalunk, amit korábban csak a filmekben láttunk. Azóta – kis túlzással – természetessé váltak az életünket meghatározó korlátozások, noha kijelenthetjük, hogy mindannyiunknak elege van belőlük. S hogy melyik az, amit a leginkább elhagynánk? Erre kerestük a választ e heti szavazásunk alkalmával.

Melyik korlátozás feloldását várja leginkább? – tettük fel a kérdést.

A válasz nem meglepő:

olvasóink többsége, 43 százalékuk a maszkot felejtené el a legszívesebben.

Ugyan produkál vicces pillanatokat, amikor az ember sapkában, maszkban találkozik egy ismerőssel, a jóból is megárt a sok. Jöhetne most már az a pillanat, amire talán már alig emlékszünk, amikor még maszk nélkül, szabadon indultunk útnak. Amikor úgy beszélgettünk egymással, hogy nem kellett folyton visszakérdezni arra, amit nem értünk. Amikor tavasszal éreztük a nyíló virágok illatát, mert nem takarta a fejünket a maszk.

Amit viszont fontos megjegyezni: meg kell, hogy tanuljuk, hogy a maszkviselés igenis felelősségteljes dolog. Télen, a vírusos időszakban – koronavírus ide vagy oda – továbbra is ajánlott lenne mindenkinek viselnie azt zárt térben, közlekedési eszközökön, olyan helyeken, ahol sokan vannak együtt.

Olvasóink 30 százaléka jelölte meg azt a választ, hogy szeretné már, ha újra összeülhetne a barátokkal és a családdal.

Két húsvétunk, egy karácsonyunk, és legalább egy születésnapunk telt el úgy, hogy nem ölelhettük meg jólesően a szeretteinket.

Remélhetőleg ennek is hamarosan vége, és egy jó pohár bor társaságában hamarosan bepótolhatjuk a kihagyott pillanatokat.

Ha már bor: olvasóink 17 százaléka szeretné leginkább azt, hogy kinyissanak végre a vendéglátóhelyek.

Jó hír azoknak, akik erre voksoltak, hogy Orbán Viktor tegnap bejelentette, ha elérjük a 3,5 millió beoltott embert, kinyithatnak a teraszok.

A nyitást pedig nem csak a vendéglátósok, a vendégek is nagyon várják.

Olvasóink 10 százaléka szavazott arra, hogy várja, hogy ismét iskolába mehessenek a gyerekek.

Valószínűleg ők azok, akik semmilyen segítséggel nem bírnak, vagy a munkájukból adódóan nem tudják már megoldani, hogy otthon maradjanak a gyerekekkel. Teljesen érthető az ő igényük is, a vírushelyzet nem kímélte a munkahelyeket, aki dolgozik, szeretné megtartani a munkáját.

Legyünk még egy kis türelemmel, bírjuk ki még egy kicsit! Mindannyian belefáradtunk a helyzetbe, de már látszik a fény az alagút végén.

[eweb-voting id="3538195"]

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!