Tepsis karaj sajtbundában

2017.08.25. 12:21

Összedobni tizenöt perc, a többit elvégzi a sütő

Vacsoravendégeket vár, de nem tud órákig a tűzhely mellett állni? Akkor ezt a fogást önnek találták ki: tepsis karaj sajtbunda alatt.

Mire előkészíti a tepsis húst, megfő a krumpli, és amíg sül a hús, nem csak a köretet keverheti ki tökéletesre, de marad idő arra is, hogy magából is kihozza a legtöbbet – mindezt a mindmegette.hu receptjének köszönhetően.

Hozzávalók két főre

A tepsis húshoz:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 10 dekagramm főtt-füstölt csemegekaraj
  • 20 dekagramm edami sajt lereszelve
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 dekagramm vaj
  • A krumplipüréhez:

  • 75 dekagramm gyorsan fővő burgonya
  • 5 dekagramm vaj
  • 5 dekagramm parmezán
  • 1 marék rukkola
  • Az elkészítés lépései

  • A húst kiklopfoljuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk.
  • Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd belehelyezzük a karajszeletket. Mindegyik szelet húsra teszünk egy-egy kis darab vajat, erre egy-egy szelet csemegekarajt, majd az egészet vastagon beborítjuk tejföllel, végül megszórjuk a lereszelt sajttal. 175 fokon 45 percig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.
  • A krumplipüréhez a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, majd a langyos tejjel, a vajjal és a parmezánnal kikeverjük, végül hozzáadjuk a megmosott, felaprított rukkolát.
  • Az elkészítésben a mindmegette.hu videója is segít:

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!