közös segítség

2018.12.15. 13:42

Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek ajándékokat

Egyszülős családban és nevelőotthonban nevelkedő gyermekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emberi Erőforrások Minisztériumnak (Emmi) dolgozói.

Budapest, 2018. december 15. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelõs helyettes államtitkár az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) adománygyûjtésén 2018. december 15-én. Az Emmi dolgozói az egyszülõs családban és nevelõotthonban nevelkedõ gyermekeknek gyûjtöttek karácsonyi ajándékot. MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

A névre szóló ajándékcsomagokkal a József Attila Gyermekotthoni Központban nevelkedő 140 gyermeket és 100 egyszülős családot ajándékoznak meg a minisztérium dolgozói.

Az ajándékokat szombat délelőtt indította útjára Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára, Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára valamint az Emmi munkatársai.

Fülöp Attila Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének üzenetét tolmácsolva kiemelte: karácsonykor talán azoknak a gyermekeknek a legnehezebb, akik nem ünnepelhetnek családi körben. Az Emmi munkatársai az ő karácsonyukat szeretnék szebbé tenni hagyományos karácsonyi gyűjtésükkel.

Fülöp Attila szerint a gyermekotthonokban dolgozó nevelők küldetése, hogy szerető környezetet biztosítsanak és irányt mutassanak a gyermekeknek. A gyermeküket egyedül nevelő édesapák és édesanyák pedig egyszerre kell, hogy ellássák mindkét szülő szerepét.

„Küldetésük elvégzéséhez azonban szükségük van a mi közös segítségünkre is” – tette hozzá az államtitkár.

A József Attila Gyermekotthoni Központ gyermekeinek kívánságlista alapján készítettek ajándékcsomagokat a minisztérium dolgozói. Az ajándékok között van fülhallgató, távirányítós autó, hangszóró, édesség, baba, játékkonyha, táska, görkorcsolya, könyv, ruha, sportmez, edzőcipő. Emellett közösen használható játékokat, labdákat, pingpongütőket, társasjátékokat is kapnak a gyerekek.

Az egyszülős családok tartós élelmiszert, édességet tartalmazó csomagokat kapnak, az adományokat az Egyszülős Központ juttatja el a rászoruló családokhoz.

Borítókép: Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) adománygyűjtésén 2018. december 15-én. Az Emmi dolgozói az egyszülős családban és nevelőotthonban nevelkedő gyermekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot.

MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!