Magyarok a csúcson

2017.09.30. 20:20

Sikerült telefonon elérni a Manaszlut meghódító hegymászót (hang)

Varga Csaba lejött a hegyről, már az első faluban van. Regenerálódik, aztán siet haza.

Exkluzív telefoninterjút készített a Hazajáró magazinműsor stábja Varga Csaba hegymászóval, aki szeptemberben megmászta a Himalája – és a világ – nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát, a 8163 méter Manaszlut. Az expedícióról portálunk is folyamatosan beszámolt: ittitt, itt és itt.

A nagyváradi sportember az expedícióról elmondta, a négyes alaptáborból szeptember 27-én hajnali 3 óra körül indult a csúcstámadásra, és háromnegyed 10 körül érte el célját. Beszámolt arról, hogy a hajnali órákban nagyon hideg volt, de ahogy a nap feljött, egyre melegebb lett az idő, és a szél sem fújt, kedvező időjárás volt így a mászáshoz. Elárulta, hogy mindezek ellenére nehéz volt oxigén és serpák nélkül teljesíteni a távot, visszafelé pedig talán még nehezebb volt az erős napsütés miatt.

Varga Csaba a csúcson a szülővárosa nevét hirdető magyar zászlóval. Forrás: facebook.com/hazajaro

Varga Csaba már leért a hegyről, most az első faluban pihen, szépen regenerálódik a fizikuma. „Várom, hogy mielőbb hazaérjek, köszönöm mindenkinek a szurkolást” – hallani a Hazajáró készítette felvételen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=159&v=A0BekELuH2s

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!