extra kényeztetés

2017.08.22. 19:18

Szép kacsóra vágyik? Íme a kézenfekvő megoldás

A kéz bőre mindennap komoly igénybevételnek van kitéve: a forró víz, a házimunkához használt vegyszerek, de a szél is kiszáríthatja, irritálhatja.

Lips Portrait Nails Model Erotica Woman Girl

Fotó: http://maxpixel.freegreatpicture.com/

A kéz mindig szem előtt van, ezért nagyon fontos, hogy gondosan óvja a szépségét. Ráadásul ezen a területen nagyon vékony a bőr, így a ráncok is hamar megjelennek rajta. Ráfér egy kis kényeztetés és intenzív ápolás.

Finom tisztítás

Kézmosás után száraznak tűnik a keze? Akkor cserélje le a szappant, amit használ, egy másik, ápoló összetevőket is tartalmazó termékre.

Gyakoriság

A szorgalom elnyeri méltó jutalmát: ha minden egyes kézmosás után bekrémezi a kezét, puha lesz a bőre! Ideálisak a bőrt sok nedvességgel ellátó és a körömágyat is ápoló termékek.

Extra kényeztetés

Akinek extra száraz a bőre, annak különösen gazdag krémre van szüksége. Megfelelőek lehetnek a shea-vajat tartalmazó készítmények, mert ezek azonnal megszüntetik a feszülő érzést. Este, lefekvés előtt vastagon kenje be vele a bőrét, majd húzzon pamutkesztyűt – így egész éjszaka regenerálódhat a bőre.

 Megújulás

A rendszeres bőrradír is segít a kézfej fiatalságának megőrzésében, hiszen eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a bőr hatékonyabban tudja hasznosítani a krémek hatóanyagait.

Manikűrkisokos

Azt gondolja, ezt a területet aztán tényleg senki sem nézi? Dehogynem! A körmöket ugyanolyan figyelmesen kell ápolni, mint a kezeket – íme, néhány tanács a Fanny magazinból.

Mielőtt újralakkozná a körmeit, gondosan mossa le róla az előző réteget. Használjon acetonmentes lemosót, mert ez kevésbé szárítja a körmöket, mint a hagyományos változat.

Száraz körömágybőr esetén a rózsaolaj segíthet: körkörös mozdulatokkal mindennap vigyen fel rá egy keveset. A körmöket is fényessé varázsolja!

Használjon olyan alapozólakkot, amelyik feltölti az apró barázdákat, így egyenletesen viheti majd fel a fedőlakkot. Ráadásul a kozmetikum megvédi a körmöket a színes lakkok okozta elszíneződéstől.

Extra tipp: amennyiben mégis sárgássá vált körmei felülete, áztassa az ujjait citromlével dúsított langyos vízbe 5 percre. A makacs foltokat a gyümölcs húsával is dörzsölje át!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!