elővigyázatosság

2020.09.12. 12:14

Újra minden nap fertőtlenít a MÁV és a Volánbusz

A veszélyhelyzet megszűnése óta hetente fertőtlenítettek.

Budapest, 2020. március 4. Railjet-szerelvény ajtónyitó gombját tisztítja fertõtlenítõ szerrel egy dolgozó a Keleti Pályaudvaron 2020. március 4-én. A MÁV-Start Zrt. az új koronavírus kimutatható megjelenése elõtt elvégzi a szerelvények fertõtlenítését. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI / Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

Újra minden nap fertőtlenítik a nemzetközi, a budapesti elővárosi és a fővárost érintő személyszállító vonatokat, valamint a Volánbusz járatait és az autóbusz-állomásokat is – közölte a MÁV.

A közlemény szerint a Budapest elővárosában közlekedő valamennyi és a fővárost érintő szerelvények többségét ismét naponta fertőtlenítik szeptember 8-ától. Ez naponta a teljes járműpark majdnem fele, átlagosan mintegy 600 járművet jelent.

A MÁV-Start a veszélyhelyzet ideje alatt naponta, a megszűnése óta, június 19-től hetente fertőtlenítette járműparkját.

A Volánbusz fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és az autóbuszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szert biztosít az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkavállalóinak, és helyez ki a munkahelyi mosdókba és tisztálkodó helyiségekbe. A társaság az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítja – írták.

Borítókép: márciusban is gyakran fertőtlenítették a járatokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!