ElpáH(E)OLó

2012.05.21. 06:11

Halálautó hét utassal

Most, amikor a nyár következik, a fiatalok a száguldozással igyekeznek tágítani a szabadságérzésük határait, aminek gyakran nem óhajtott következményei a diszkóbalesetek

Szalay Zoltán

Ketten haltak bele az elmúlt hét közepén Noszvajon abba, hogy egy személygépkocsi fának csapódott és romhalmazzá vált. Igazi halálautó volt, hiszen a jármű vezetője minden lehetséges Kresz-előírást megszegett. Felelőtlenségének ő maga is áldozatul esett, de élet vesztette egy huszonéves nő, egy gyermek életveszélyesen megsebesült. További hárman szintén sérüléseket szenvedtek.

A helyszínelők megdöbbenve állapították meg, hogy a Fiat Uno-ban heten utaztak. Ráadásul a kocsi műszakijának az érvényessége lejárt, a sofőrnek nem volt jogosítványa. A tapasztalt szakemberek is ritkán találkoznak ennyiféle szabálytalansággal egy balesetnél. Méltán keseredtek el, hiszen Heves megyében az utóbbi években – különösen tavaly – jó eredményeket könyvelhettek el a közúti tragédiák terén: sikerült visszaszorítani a számukat arra a szintre, amit hazánkra az unió illetékesei kiróttak.

Egyetlen olyan személy, aki fittyet hány a szabályokra, nincs tisztában a képességeivel, visszavetheti az előrelépést, de ami ennél is lényegesebb: emberéletek múlnak rajta, és nem csak azoké, akiket a járgányában szállít. Roppant súlyos fokú nemtörődömség, butaság a tette.

Most, amikor a nyár következik, a fiatalok a száguldozással igyekeznek tágítani a szabadságérzésük határait, aminek gyakran nem óhajtott következményei a diszkóbalesetek. Nem árt, ha ők is és szüleik is tanulnak a noszvaji esetből, és az előbbiek mindig betartják, az utóbbiak pedig betartatják gyerekeikkel a normákat. Mielőtt az értelmetlen halál miatti gyász uralja el hátralévő életüket...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!