ElpáH(E)OLó

2015.02.20. 11:23

Időben szólj a nagyinak!

A termékbemutatók áldozatai többnyire nyugdíjasok, akik örülnek minden vélt vagy valós figyelemnek.

Barta Katalin

Ha egy magányos özvegy otthonában például megcsörren a telefon, s a vonal végén valaki kedvesen érdeklődik az egészségi állapotáról, már félig nyert ügyük van a szervezőknek. Mert hiszen mutassanak nekem egy idős embert, akinek nem fáj valamije...

A pórul jártak szinte kivétel nélkül hasonló körülményekről számolnak be: egészségügyi vizsgálatra invitálják őket, majd a helyszínen egy viszonylag „súlyos” diagnózist közölnek, amelyre megoldást kizárólag a többszázezer forint értékű bioptron lámpa, masszázsfotel, vagy valamilyen csodakütyü megvásárlása jelenthet. Nem véletlen, hogy az árubemutatót szervező vállalkozások rendezvényeiket „egészségnapként”, „teljes körű egészségmegőrző programként”, illetve „ingyenes állapotfelmérésként” hirdetik meg.

A jelenlegi, hányatott sorsú egészségügyi rendszert ismerve, a gyanútlan ügyfél boldog, hogy ilyen egyszerűen és kényelmesen megússza a teljeskörű vizsgálatot. Az már mindig a helyszínen dől el, hogy árubemutatóra szólt a meghívó, ahol – szinte kivétel nélkül – a méregdrága termékek bemutatására fókuszálnak. Ezek többnyire hűtő-fűtő-légtisztító berendezések, vízszűrő, illetve -tisztító készülékek, továbbá infralámpák, masszázsfotelek, különböző mágnesterápiás eszközök, no és persze, mindent tudó edénykészletek.


Az ilyen alkalmakkor rendszerint olyan holmit próbálnak ránk sózni, amelyek jóval olcsóbban megvehetők a kereskedelemben.
A jó tanács ezúttal a fiatalabbaknak szól: beszélgess többet a nagyival, s ha mégis besétált a csapdába, segíts neki a szerződést értelmezni, a jogait mielőbb érvényesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!