Vb 2022

2022.11.21. 16:19

Anglia fél tucat gólig meg sem állt Irán ellen

Az angol válogatott fölényes, 6-2-es győzelmet aratott az iráni csapat felett a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának hétfői nyitómérkőzésén.

MTI

Jude Bellingham szerzett vezetést az angoloknak

Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

A találkozó elején csaknem tíz percet állt a játék, mivel az irániak kapusa egy kijövetel közben összefejelt csapattársával és végül le is kellett cserélni.

Az angolok futballoztak fölényben és Maguire fejesével a 32. percben kis híján előnybe kerültek, a labda azonban a felső lécen csattant. Nem sokkal később már megszületett az első angol gól a 19 éves Bellingham első válogatottbeli találatának köszönhetően. A 43. percben egy újabb angol pontrúgásból esett gól, ezúttal a Maguire által lefejelt labdát Saka bombázta a léc alá. Az irániak a reklamálással voltak elfoglalva, és szinte azonnal újabb gólt kaptak saját középkezdésük után, ekkor Sterling talált a hálóba. A játékvezető az iráni kapus hosszas ápolása miatt 14(!) perc hosszabbítást rendelt el az első félidő végén.

A fordulást követően bő negyedórát kellett várni az újabb angol gólra, Saka már másodszor volt eredményes, ugyanakkor néhány pillanattal később az irániak az első kaput eltaláló lövésükből szépítettek.

Az angolok a csereként pályára lépő Rashford első két labdaérintése után állították vissza a különbséget, majd a 90. percben egy másik csere, Grealish révén találtak be ismét. A brazil játékvezető ezúttal 10 perc túlórára késztette a csapatokat, a végén pedig a videobíró segítségével még egy büntetőt is megadott az irániaknak, melyet az így duplázó Taremi értékesített, kialakítva a végeredményt.

B csoport, 1. forduló:
AngliaIrán 62 (30)
al-Rajjan (Halifa Stadion), 45 334 néző, v.: Raphael Claus (brazil)

Anglia: Jordan Pickford Kieran Trippier, John Stones, Harry Maguire (Eric Dier, 70.), Luke Shaw Declan Rice, Jude Bellingham Raheem Sterling (Jack Grealish, 70.), Mason Mount (Phil Foden, 70.), Bukayo Saka (Marcus Rashford, 70.) Harry Kane (Callum Wilson, 76.)

Irán: Alireza Bejranvand (Hosszein Hosszeini, 20.) Sadeh Moharrami, Ruzbeh Cesmi (Hosszein Kanaanizadegan, a szünetben), Madzsid Hosszeini, Milad Mohammadi (Mehdi Torabi, 63.) Ahmad Nurollahi (Sardar Azmun, 77.), Ehszan Hadzsafi, Ali Karimi (Szaed Ezatolahi, a szünetben) Alireza Dzsahanbahs (Ali Golizadeh, a szünetben), Mehdi Taremi, Morteza Puraligandzsi

Gólszerzők: Bellingham (35.), Saka (43., 62.), Sterling (45+1.), Rashford (71.), Grealish (90.), illetve Taremi (65., 103., a másodikat 11-esből)
Sárga lap: Dzsahanbahs (25.), Puraligandzsi (48.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!