Vb-2022

2022.11.29. 18:07

Legyőzte Ecuadort, és továbbjutott Szenegál

Szenegál válogatottja 2-1-re legyőzte az ecuadori csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján, így második helyen továbbjutott az A csoportból.

MTI

A szenegáli Ismaila Sarr tizenegyesbõl volt eredményes Ecuador ellen

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Abir Szultan

A meccs elejétől érződött, hogy az afrikai együttes játszik győzelmi kényszerben a továbbjutást illetően, ennek megfelelően támadólag lépett fel, az első helyzetére pedig alig négy percet kellett várni. Szenegál bár sokat próbálkozott lövéssel, ezek nagyrészt veszélytelenek voltak, fölénye pedig meddőnek bizonyult az elsősorban a számára kedvező döntetlen őrzésére berendezkedő Ecuadorral szemben. A szünet előtti hajrában mégis vezetést szerzett az Afrika-bajnok, mert egy buta szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Sarr értékesítette.

A folytatásban Szenegál kissé visszaállt, a letámadó Ecuador átvette az irányítást. Az átütőerő hiányzott a dél-amerikaiak játékából, így helyzet nélkül teltek a percek, mígnem egy szögletből váratlanul egyenlített Ecuador. Sokáig viszont nem örülhettek a szurkolói, mert Szenegál azonnal visszavette a vezetést, így ugyanaz a játék folytatódhatott: Ecuador elképzelés és lendület nélkül támadott, miközben a szórványos szenegáli akciók jóval veszélyesebbek voltak. A hajrában sem tudta igazán beszorítani ellenfelét a dél-amerikai csapat, amely így nem tudott egyenlíteni és búcsúzott a tornától.

Ecuador-Szenegál 1-2 (0-1)
al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 569 néző, v.: Clément Turpin (francia)

Ecuador: Hernan Galindez - Angelo Preciado (Jackson Porozo, 85.), Felix Torres, Piero Hincapie, Pervis Estupinan - Alan Franco (Jeremy Sarmiento, a szünetben), Carlos Gruezo (José Cifuentes, a szünetben), Moises Caicedo - Gonzalo Plata, Michael Estrada (Djorkaeff Reasco, a szünetben), Enner Valencia

Szenegál: Edouard Mendy - Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Abdou Diallo, Ismail Jakobs - Idrissa Gana Gueye, Pathe Ciss (Nampalys Mendy, 74.), Pape Gueye - Iliman Ndiaye (Bamba Dieng, 74.), Boulaye Dia (Pape Abou Cissé, 95.), Ismaila Sarr

Gólszerzők: Caicedo (68.), illetve Sarr (44., 11-esből), Koulibaly (70.)
Sárga lap: I. Gueye (66.)

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!