Vb-2022

2022.11.25. 15:04

Messiéknek és Lewandowskiéknak is győzniük kell

Nehéz helyzetből várja szombaton a második fordulót a katari világbajnokságon a Lionel Messi fémjelezte argentin labdarúgó-válogatott, mely a Szaúd-Arábiától elszenvedett vereséget követően győzelmi kényszerben lép pályára Mexikó ellen.

MTI

Lionel Messi (balra) és a szaúdi Ali al-Bulajhi a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában

Forrás: MTI

A vb egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott dél-amerikai együttes hétfőn nyugodt, de magabiztos első félidő után a második játékrészben képtelen volt reagálni az ázsiai rivális gyorsan szerzett két góljára, így az előzetesen a C csoport leggyengébbjének tartott csapattól kapott ki. Mindez rendkívül kellemetlen helyzetbe taszította az argentinokat, akik Mexikó ellen nem hibázhatnak, ugyanis egy vereséggel gyakorlatilag kiesnének, de a döntetlennel sem lennének könnyű helyzetben. 

Mexikó küzdelmes mérkőzésen játszott döntetlent a Lengyelország elleni nyitányon, melyen Guillermo Ochoa kapus mentett pontot az együttesnek Robert Lewandowski büntetőjének hárításával.

A csapat szövetségi kapitánya, a korábban Argentínát is irányító Guillermo (Tata) Martino minden bizonnyal a lengyelek ellen látott stabil védekezésre fekteti a hangsúlyt, pontszerzéssel ugyanis reális esélye maradna a csapatnak az utolsó forduló előtt a továbbjutásra.

A csoport másik mérkőzésén a lengyelek a kvartettet vezető szaúdiak ellen léphetnek egy nagyot a nyolcaddöntő felé, ugyanakkor ehhez mindenképpen győzniük kell. Czeslaw Michniewicz csapata ugyanis döntetlennel nem tudná ledolgozni kétpontos hátrányát az ázsiai válogatottal szemben, az utolsó fordulóban pedig így Argentína ellen kellene megszereznie a továbbjutáshoz hiányzó pontokat.    Márpedig előzetesen maguk a lengyel játékosok is úgy számoltak, hogy Messiék ellen pont nélkül maradnak.

– A harmadik meccsünkön nem tudunk pontokat hozzáadni az addig megszerzettekhez, mert azt szinte biztosan elveszítjük – mondta még a mexikói meccset megelőző napon Wojcieh Szczesny, a lengyelek kapusa.

A nagyobb nyomás egyértelműen az európai gárdán lesz, mivel a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozó szaúdiak különösebb teher nélkül, felszabadultan futballozhatnak. 

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket

A várható kezdőcapatok, C csoport, 2. forduló:

Lengyelország–Szaúd-Arábia

Al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 14.00
Lengyelország: Wojcieh Szczesny – Nicola Zalewski, Jakub Kiwior, Kamil Glik, Jan Bednarek, Matty Cash – Sebastian Szymanski, Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski – Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik
Szaúd-Arábia: Mohamed al-Ovajsz –- Mohammed al-Breik, Ali al-Bulaihi, Hasszan Tambakti, Szaud Abdulhamid – Abdulelah al-Malki, Mohamed Kanno, Navaf al-Abed – Nasszer al-Davszari, Szaleh al-Sehri, Firasz al-Buraikan

Argentína–Mexikó

Luszail, 20.00
Argentína: Emiliano Martinez – Gonzalo Montiel, Cristian Romero, Lisandro Martinez, Nicolás Tagliafico – Rodrigo De Paul, Leandro Paredes, Alexis Mac Allister – Lionel Messi, Lautaro Martinez, Angel Di Maria
Mexikó: Guillermo Ochoa – Jorge Sanchez, César Montes, Héctor Moreno, Jesús Gallardo – Edson Álvarez, Héctor Herrera, Luis Chávez – Hirving Lozano, Henry Martín, Alexis Vega

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!