Vb-2022

2022.12.05. 21:58

Brazília gálával jutott a nyolc közé

Az ötszörös világbajnok brazil válogatott 4–1-re legyőzte Dél-Koreát, és bejutott a legjobb nyolc közé.

MTI

Brazília esélyeshez méltóan jutott a negyeddöntőbe

Forrás: MTI/AP

Fotó: Pavel Golovkin

A dél-amerikai együttes hatalmas lelkesedéssel és szemet gyönyörködtetően futballozott, amire nem volt ellenszere az ázsiai gárdának. A brazilok Vinícius Junior pazar bokamozdulatának és Neymar 11-esének köszönhetően szűk negyedóra után már két góllal vezettek.

A szünetig még Richarlison és Pacquetá lőtt gólt meseszép akció végén. A dél-koreaiak nem veszítették el a lelkesedésüket, és a második játékrészben addig küzdöttek, amíg Paik Szunk Ho megszerezte a becsületgóljukat.

Brazília – Dél-Korea 4-1 (4-0)
Doha, 43 847 néző. V.: Turpin (francia).

Brazília: Alisson (Weverton, 81.) – Éder Militao (Dani Alves, 63.), Th. Silva, Marquinhos, Danilo (Bremer, 72.) – L. Paqueta, Casemiro, Neymar (Rodrigo, 81.) – Raphinha, Richarlison, Vinícius Jr. (Martinelli, 72.). Szövetségi kapitány: Tite.

Dél-Korea: Kim Sung-kyu – Kim Moon-hwan, Kim Min-jae, Kim Jung-kwon, Kim Jin-su (Hong Chul, 46.) – Li Jea-sung (Lee Kan-gin, 74.), Jung Woo-young (Son Junho, 46.), Hwang In-beom (Paik Seung-ho, 65.), Hwang Hee-chan – Szon Hungmin, Cho Gue-song (Hwang Ui-jo, 80.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

Gólszerző: Vinícius Jr. (7.), Neymar (13. – tizenegyesből), Richarlison (29.), Paqueta (36.), ill. Paik Seung-ho (76.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!