Vb-2022

2022.12.07. 10:08

Dárdai és Lőw Zsolt korábbi főnökei vehetik át a német válogatott irányítását

Német lapinformációk szerint Oliver Bierhoff után a német válogatott szövetségi kapitánya, Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány állása is veszélyben van. A szövetség már a szakvezető utódját is kinézte - írja az Origo Sport.

HEOL

Fredi Bobic (balra) és Dárdai Pál (jobbról) a Hertha egyik edzésén

Forrás: DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/DAVID INDERLIED

Távozott a német labdarúgó válogatott vezetéséből Oliver Bierhoff. A játékosként 70-szeres válogatott és Európa-bajnok Bierhoff 2004-ben került a szövetséghez a válogatott menedzsereként, majd 2018-tól a válogatott és az akadémia igazgatója, 2022-től pedig ezek ügyvezető igazgatója lett.

A Kicker információi szerint nem lenne meglepő, ha a sorozatban második világbajnoki csoportkörös búcsú után Hans-Dieter Flick szövetségi kapitánynak is távoznia kellene, aki alig több mint egy éve, 2021. augusztusában vette át a német válogatott irányítását.

A sportlap információi szerint Bierhoff helyét minden bizonnyal az a Fredi Bobic fogja átvenni, aki maga is 37 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, jelenleg pedig a Hertha BSC sportigazgatója. Bobic játékosként csapattársa, 2021-ben pedig áprilisi kinevezésétől novemberig a főnöke volt a csapat edzőjeként dolgozó Dárdai Pálnak.

Flick helyére pedig a pletykák szerint az a Thomas Tuchel a legesélyesebb, akit idén szeptemberben rúgtak ki a Chelsea-től. Tuchelnek évek óta állandó segítője Lőw Zsolt, akivel a Paris Saint-Germainnél és a londoni sztárcsapatnál is együtt dolgozott.

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!