Vb-2022

2022.12.09. 21:00

Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót! - kéri a válogatott szövetségi kapitánya

Ezt kéri a portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos, aki szerint éppen itt az ideje, hogy mindenki leszálljon a csapat sztárjáról, Cristiano Ronaldóról.

HEOL

Cristiano Ronaldo csereként állt be Svájc ellen

Forrás: AFP

Mint emlékezhetünk rá, Santos a kispadra ültette Ronaldót a Svájc elleni 6-1-re megnyert nyolcaddöntőn, Goncalo Ramos pedig, aki a helyén kezdett, három gólt szerzett - írja az Origo Sport.

Ronaldo ennek ellenére továbbra is a címlapokon maradt, olyan pletykák repkedtek, miszerint a meccs után haza akart menni, de ezt a kapitány azonnal cáfolta. Marokkó ellen már a legjobb négy közé jutás a tét, erre készülnek Santosék.

„Azt hiszem, eljött az ideje, hogy végre mindenki békén hagyja Ronaldót. Soha nem mondott olyat, hogy elhagyná a nemzeti csapatot, és úgy gondolom, elérkeztünk oda, hogy ezt a társalgást be is fejezzük, hogy erről ne is beszéljünk többet" – mondta Santos, aki elárulta, hogy a svájciak elleni meccset megelőző ebéd után közölte Ronaldóval, hogy csak csere lesz.

„Nyilvánvalóan nem volt boldog, hiszen mindig alapember volt a csapataiban. Azt kérdezte, hogy szerintem biztos jó ötlet-e ez, de teljesen normális beszélgetés volt. Elmondtam az érveimet, amit végül ő elfogadott" – mondta Santos.

Eközben Ronaldo péntek délelőtt a közösségi oldalain reagált. Arról írt, hogy ez a portugál csapat túl egységes ahhoz, hogy kívülről meg lehessen törni és a végsőkig fog küzdeni azért, hogy elérje az álmát.

Eközben Ronaldo korábbi csapattársa, Mesut Özil is billentyűzetet ragadott, ő arról írt, hogy nem érti, miért ilyen negatív kontextusban írnak Ronaldóról. Szerinte a média csak olvasókat akar gyűjteni ezzel, a szakértők pedig csak magukra akarják vonzani a figyelmet.

„Majdnem 38 éves, nem meglepő, hogy már nem lő 50 gólokat szezononként, de minden szurkoló legyen boldog, hogy az elmúlt 20 évben láthatta a csúcson. Kétlem, hogy a közeljövőben bárki a közelébe kerülhetne. Mindenkinek több tiszteletet kellene mutatnia a történelem egyik legnagyobb sportolója iránt" – vélekedik Özil.

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!