Vb-2022

2022.12.09. 19:01

Hihetetlen! Horvátország tizenegyesekkel búcsúztatta Brazíliát

Elsőként a horvát válogatott jutott elődöntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon: az első pénteki negyeddöntőben 1-1-es döntetlent követően a tizenegyespárbajban 4-2-re jobbnak bizonyult a brazil csapatnál.

MTI

Érthető horvát extázis: irány az elődöntő!

Forrás: MTI

Fotó: Friedemann Vogel

A gól nélküli rendes játékidőt követően a hosszabbítás első félidejének hajrájában egy nagyszerű akció végén Neymar szerzett vezetést a legnagyobb esélyesnek tartott braziloknak, de a csereként beállt Bruno Petkovic a 117. percben a horvátok első és egyetlen kaput eltaláló lövéséből egyenlített.

A katari tornán először születtek gólok a ráadásban, viszont harmadszor is 11-esek döntöttek a továbbjutásról. Az idegek csatáját a legutóbb ezüstérmes Horvátország nyerte, azaz az öt világbajnoki címével csúcstartó Brazília kiesett.

A horvátok a keddi elődöntőben az argentin-holland párharc továbbjutójával találkoznak.

Horvátország – Brazília 1-1 (0-0, 0-0, 0-1) – tizenegyesekkel: 4-2
al-Rajján, 43 893 néző. V.: Olivier (angol).

Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Borna Sosa (Budimir, 110.) – Modric, Brozovic (Orsic, 114.), Kovacic (Majer, 106.) – Pasalic (Vlasic, 72.), Kramaric (Petkovic, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Brazília: Alisson – E. Militao (A. Sandro, 106.), Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, L. Paquetá (Fred, 106.), Neymar – Raphinha (Antony, 56.), Richarlison (Pedro, 84.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 64.). Szövetségi kapitány: Tite

Gólszerző: Petkovic (117.), ill. Neymar (105+1.)

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!