Vb-2022

2022.12.07. 17:28

Luis Enrique felelősnek tartja magát a Marokkó ellen elvesztett tizenegyespárbaj miatt

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya rossz döntéseket hozott a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

HEOL

Luis Enrique és csapata Marokkó ellen is továbbjutásra készül

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Abir Szultan

"Ez az én felelősségem" - fogalmazott az 52 esztendős szakember, aki a találkozó előtt elárulta: korábban azt kérte játékosaitól, hogy ezerszer is gyakorolják a büntetőrúgást a klubcsapataiknál. "Én jelöltem ki az első három rúgót, és most is ugyanígy döntenék. Az egyetlen dolgot, amit megváltoztatnék, hogy kivenném Bonót az ellenfél kapujából és egy másik hálóőrrel helyettesíteném" - utalt Luis Enrique a három spanyol tizenegyesből kettőt hárító marokkói kapusra - számolt be róla a Kemma.hu.

Mint írják, a spanyol válogatott negyedszer búcsúzott tizenegyesek után a világbajnokságtól, sorozatban pedig másodszor: négy éve ugyancsak a nyolcaddöntőben kapott ki a házigazda oroszoktól. A szövetségi kapitány méltatta csapatát, mint mondta, elégedett játékosaival, akik pályára vitték elképzelését és stílusát. A jövőjét firtató kérdésekre úgy válaszolt a spanyol nemzeti csapatot másodízben irányító Luis Enrique, hogy nem időszerű erről beszélni.

"Harcoltunk, boldoggá tettük a marokkói embereket. Történelmet írtunk" - utalt az észak-afrikai válogatott kispadját augusztusban átvevő Valid Regragui arra, hogy az ország nemzeti csapata másodszor jutott el a nyolcaddöntőig, de először vette sikerrel azt. A története legnagyobb sikerét elérő Marokkó - Kamerun, Szenegál és Ghána után - negyedik afrikai csapatként jutott nyolc közé, elődjeihez hasonlóan rendes játékidőn túl.

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Címkék#Katar 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!