Vb-2022

2022.12.01. 18:17

Lukaku lábában maradt a belga továbbjutás, Horvátország a 16 között

A horvát válogatott gól nélküli döntetlent játszott a belga csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában, ezzel második helyen jutott a 16 közé.

MTI

A belga Romelu Lukaku (elöl)

Forrás: MTI

Az F csoport 3., utolsó forduló:

HORVÁTORSZÁG–BELGIUM 0–0
al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 43 984 néző. V.: Anthony Taylor (angol)
HORVÁTORSZÁG: Dominik Livakovic – Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa – Marcelo Brozovic – Luka Modric, Mateo Kovacic (Lovro Majer, 92.) – Ivan Perisic, Marko Livaja (Bruno Petkovic, 64.), Andrej Kramaric (Mario Pasalic, 64.)
BELGIUM: Thibaut Courtois – Leander Dendoncker (Youri Tielemans, 72.), Jan Vertonghen, Toby Alderweireld – Thomas Meunier (Eden Hazard, 87.), Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Timothy Castagne – Leandro Trossard (Thorgan Hazard, 59.), Yannick Carrasco (Jeremy Doku, 72.), Dries Mertens (Romelu Lukaku, a szünetben)
SÁRGA LAP: Dendoncker (67.)
A legutóbbi vb ezüst- és bronzérmesének összecsapásán óriási lendülettel kezdtek a négy évvel ezelőtt döntős horvátok és már 10 másodperc elteltével veszélyeztették a 100. válogatottságát ünneplő Thibaut Courtois kapuját.
A belgák túlélték a kezdeti horvát rohamokat – bár szerencséjük is volt, hiszen a videobíró (VAR) megmentette őket egy büntetőtől – és kijöttek a szorításból, azonban kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak.
A szünetben pályára lépett a sérüléséből visszatérő Romelu Lukaku, aki a 60. percben kis híján megszerezte a vezetést, de közeli lövése a bal kapufán csattant.    
A horvátok csak az eredmény őrzésével voltak elfoglalva, míg a belgák az életben maradásért rohamoztak. A hajrában Lukaku negatív hőssé vált, ugyanis kétszer is közvetlen közelről – mindkét esetben az ötösön belülről – hibázott.

Az F csoport végeredménye

1. Marokkó 3 2 1 – 4–1 7
2. Horvátország 3 1 2 – 4–1 5
3. Belgium 3 1 1 1 1–2 4
4. Kanada 3 – – 3 2–7 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!