Vb-2022

2022.12.17. 18:06

Marokkó legyőzésével vb-bronzérmes Horvátország

A horvát válogatott megszerezte a bronzérmet a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a harmadik helyért lejátszott szombati helyosztón 2-1-re legyőzte a marokkói együttest.

MTI

A horvátok kétszer is ünnepelhettek Marokkó ellen

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andre Penner

A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött - Gvardiol találatára Dari válaszolt -, majd a szünet előtt Orsic ismét az európai együttest juttatta előnyhöz. A második félidőre csökkent a színvonal, és bár mindkét kapu előtt adódott egy-két lehetőség, az eredmény nem változott.

Az előző vb-n ezüstérmes Horvátország a hatodik vb-részvétele alkalmával harmadszor végzett dobogón, 1998-ban szintén bronzérmet nyert. Marokkónak meg kellett elégednie azzal, hogy az afrikai csapatok közül elsőként került négy közé, ott viszont két vereséggel zárt.

A katari torna utolsó meccsére vasárnap kerül sor, a döntőben a címvédő Franciaország ellenfele Argentína lesz.

Horvátország–Marokkó 2–1 (2–1)
Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44,137 néző. Vezette: Abdulrahman al-Dzsasszim (katari)

Horvátország: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 95.) – Livaja (Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 67.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a szünetben), el-Kannusz (Unahi, 55.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi

Gólszerzők: GvardioL (8.), Orsic (42.), illetve Dari (10.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!