Vb-2022

2022.12.06. 13:03

Távozik a dél-koreaiak kapitánya, Tite nem tudta megállni, hogy ne táncoljon

Paulo Bento, a dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy távozik a posztjáról, miután csapata 4-1-re kikapott Brazíliától a katari labdarúgó-világbajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.

MTI

Paulo Bento elköszön a dél-koreaiaktól

Forrás: MTI

– Ez volt az utolsó napom Dél-Korea edzőjeként – közölte a lefújás után a portugál tréner, aki 2018 óta irányította az ázsiai ország nemzeti csapatát. – Először is kipihenem magam, aztán meglátom, mihez kezdek. Ezt már a játékosokkal és a szövetség elnökével is tudattam. A döntésem már szeptemberben megszületett. Mindenért köszönet a szövetségnek és a futballistáknak, amit értem tettek. A koreai labdarúgásban elég régen fordult elő, hogy egy szövetségi kapitány egy teljes világbajnoki ciklust végig dolgozzon. Mindig is hűek maradtunk a játékstílusunkhoz, ez büszkeséggel és boldogsággal tölt el.

Brazil kollégája, Tite elárulta: egyszerűen nem tudta megállni, hogy fiatal játékosaival ne perdüljön táncra a meccs közben, miután csapata bátor támadójátéka nagy örömmel töltötte el.

– Nagyon fiatalok a játékosaim és megpróbálok az ő nyelvükön beszélni. És az ő nyelvük egy része a tánc. A táncomnak semmi más jelentése nem volt, csak örültem a gólnak, a csapatomnak és a teljesítményüknek. Ez nem volt tiszteletlenség az ellenféllel vagy Paulo Bentóval szemben, akit nagyon tisztelek – fogalmazott a 61 éves Tite, aki a Richarlison által szerzett harmadik brazil találat után kapcsolódott be játékosai ünneplésébe.

TITE
Tite, a brazilok szövetségi kapitánya a Dél-Korea elleni mérkõzésen
Fotós: MTI

A meccs legjobbjának megválasztott Neymar – aki büntetőből lőtte a második gólt – azt mondta, lépésről lépésre haladnak céljuk, a világbajnoki cím felé.

– Álmodunk a végső győzelemről, és lépésről lépésre haladunk előre. Még három mérkőzés hiányzik, jó helyzetben vagyunk. A sérülésem után megijedtem, hogy már nem léphetek pályára ezen a tornán, de szerencsére rendbejöttem. Minden nap órákig dolgoztam a fizioterapeutákkal és ez kifizetődött – árulta el a Paris Saint-Germain klasszisa, aki a brazilok első csoportmeccsén szenvedett bokasérülést, és most tért vissza. 

Forrás: Heol Sport

Neymar nagy elődjét is megemlítette:
– Pelének a lehető legjobbakat kívánom és remélem, hogy hamarosan újra egészséges lesz. Nincs jól, mi pedig sokat gondolunk rá. Érte is játszunk. Reméljük, velünk örül!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!