Friss hírek

2004.11.15. 12:59

Országos körkép a viharkárokról

Az ország több megyéjében okozott károkat a rendkívüli időjárás vasárnap. A viharos erejű szél fákat csavart ki, amelyek épületekre, villanyvezetékekre, utakra és kerítésekre dőltek. A kárfelszámolási munkálatok az éjszaka során is folytatódtak – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

BAMA

A hétfőn délelőtti adatok szerint:

Csongrád megyében: 37 helyszínen végeztek faeltávolítási munkálatokat a tűzoltók. Az esetek túlnyomó többsége Szegeden történt.

Bács-Kiskun megyében: 34 alkalommal vonultak műszaki mentéshez, ebből 28 esetben fakidőléshez, 2 helyről pedig vízszivattyúzáshoz riasztották a tűzoltókat.

Békés megyében: 37 helyszínen vettek részt a viharral kapcsolatos a kárelhárításban a tűzoltók.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 39 esetben, 34 fakidőléshez és 5 épületkárhoz vonultak a tűzoltók. Egy 20×5 m-es épület teljes tetőszerkezetét leemelte a szél.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 43 helyszínen vettek részt a viharral kapcsolatos kárelhárításban a tűzoltók. Szolnokon a viharos szél leemelte egy köztéri üzlethelyiség 8×3 m-es fémvázas tetőszerkezetét, amely a környéken parkoló járművekben okozott különböző mértékű károkat. A tűzoltók a feldarabolást követően, daru segítségével emelték le a tető darabjait a járművekről.

 


 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!