Friss hírek

2004.11.18. 21:33

Szabálytalanságok a fővárosi önkormányzat közbeszerzéseiben

A közbeszerzési döntőbizottság a tapasztalt szabálytalanságok miatt megsemmisítette a fővárosi önkormányzat által a forrásmegosztás könyvvizsgálatára kiírt tárgyalásos közbeszerzési eljárást, és 1 millió forintra megbüntette az önkormányzatot.

BAMA

Deák András, a fővárosi közbeszerzési bizottság elnöke, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a hibákat elkövető hivatalnokoktól és a döntőbizottság ötoldalas határozatából értesültek csütörtöki ülésükön az elmarasztalásról. Hozzátette: a testület a hivatal által szorgalmazott módosítás helyett új közbeszerzési eljárást írt ki.
A döntőbizottság megállapítása szerint a pályázat-elbírálási szempontok olyan szubjektívek voltak, amelyekkel indokolatlanul nagy mozgástérhez jutna az elbíráló. A bizottság több alkalommal foglalkozott a hivatal költségvetési ügyosztálya által javasolt pályázati kiírással, amit végül is a kormánypártiak megszavaztak. A kereszténydemokrata politikus közölte, hogy törvénytelenséget vélelmezett az Újpest-Aquincum Duna-híd és a csatlakozó úthálózat engedélyezési terve kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!