Friss hírek

2004.12.06. 20:34

Felmentették az ingatlankezelő volt vezetőjét

Bűncselekmény hiányában felmentette a vádak alól tegnap a Fővárosi Bíróság dr. Kenéz Andrea vezette tanácsát Kovács Tibort. A Fővárosi Ingatlan Kezelő (FIK) Rt. volt vezérigazgatóját és résztulajdonosát több bűncselekmény elkövetésével vádolták.

BAMA

Így magánokirattal való visszaéléssel, kétrendbeli különösen nagy értékre, üzletszerűen és egyrendbeli jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztással. A vád szerint Kovács a FIK Rt. privatizációja során követett el magánokirattal való visszaélést. Miután 1994-ben kinevezték a cég vezérigazgatójának, figyelmen kívül hagyta három kerületi önkormányzat korábbi, illetve időközbeni felmondásait. Tovább folytatta az önkormányzati lakások értékesítését és az ebből származó összegekkel nem számolt el a testületek felé. A vád szerint a VI. kerületi önkormányzatnak húsz millió, a XIII. kerületi önkormányzatnak két millió, a XVIII. kerületi önkormányzatnak nyolc millió forintos kárt okozott, ami nem térült meg. Ugyanakkor a FIK Rt. részvényeiből a másik tulajdonosra jutó negyvenkilenc százaléknyit is sajátjaként kezelte. A részvények végül előkerültek, így kár ebben az esetben nem keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!