Friss hírek

2005.01.20. 12:40

Francia Mesterművek: ma megy a százezredik látogató a Műcsarnokba - a nagykövet kíséri

A négy évszázad francia festészetének remekműveit bemutató tárlat látogatóinak száma csütörtökön átlépi a százezret a Műcsarnokban. A százezredik látogatót Fabényi Júlia, a Műcsarnok főigazgatója vezeti körbe a kiállításon Franciaország budapesti nagykövete társaságában.

BAMA

A legnépszerűbbek a 17-18. századi, illetve a 19. század végi, 20. század eleji alkotások - közölte a rendezvényt szervező cég.

A Mesterművek - 400 év francia festészete című tárlat egy hónapja nyitotta meg kapuit.

Az évtized kiállításának tekintett bemutatón száz francia mester - közöttük Cézanne, Corot, Degas, Delacroix, Gauguin, La Tour, Manet, Matisse, Monet, Picasso, Renoir és Toulouse-Lautrec - csaknem százhúsz festményét állítoták ki.

A százezredik látogatót Fabényi Júlia, a Műcsarnok főigazgatója vezeti körbe a kiállításon Franciaország budapesti nagykövete társaságában.

A rendezvényszervező Edge Communications cég közlése szerint "minden idők egyik legnépszerűbb képzőművészeti kiállítása" iránt továbbra is rendkívül nagy az érdeklődés; a látogatók közül sokan csatlakoznak a fiatal művészettörténészek segítségével folyamatosan igénybe vehető tárlatvezetésekhez.

A látogatók körében a korai, 17-18. századi mesterek munkái, illetve a 19. század végén és 20. század elején készült művek, így például Degas, Renoir, Cezanne, Matisse képei a legnépszerűbbek.

Fabényi Júlia örömét fejezte ki, hogy az ország távoli pontjairól és a határon túlról is érkeznek csoportok a kiállításra, és sikerült felkelteni a pedagógusok figyelmét is, iskolás gyermekek minden korábbi kiállításuknál nagyobb számban látogatják a Műcsarnokot.

Barkóczi István főigazgató-helyettese korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a meghosszabbított nyitva tartás mellett, minden nap 10 és 20 óra között megtekinthető, február 27-ig nyitva tartó tárlatot 200 ezren biztosan megnézik.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!