Friss hírek

2005.02.10. 13:29

Megbénulhat Budapest közlekedése

A Budapesti Közlekedési Vállalat dolgozói a cég történetének legnagyobb sztrájkjára készülnek bérköveteléseik teljesítése érdekében. A munkabeszüntetés kedden hajnalban lenne, ha nem vezetnek eredményre a most is tartó tárgyalások.

BAMA

Bár az látszott valószínűnek, hogy a délelőtti bértárgyaláson az érdekképviseletek véleményt mondanak Aba Botond szerdai két ajánlatáról, hogy kössenek kétéves bérmegállapodást, illetve az ötmillió forint felett kereső 300 embernek ne emeljék a bérét, a vezérigazgató tett egy új javaslatot, érezvén, hogy nemleges választ kap, eszerint a különböző - hadd használjam a hivatalos kifejezést - állománycsoportok különböző mértékű emelést kapjanak.

Öt fizikai és négy szellemi csoport így eltérő béremelést kapna, a járművezetőknek az átlagos hat helyett egy tized százalékkal többet ígért a vezérigazgató, ez durván 500 forintot jelentene havonta, ennyivel többet az eddiginél, tehát a két fél között a 8000 forintos különbséget ebben a csoportban ez 7500-ra mérsékelné.

Az érdekvédelmi szervezetek szünetet kértek és most vitatják ezt az indítványt, de nem látszik valószínűnek, hogy ebben megegyeznek.

Ha nem sikerül megegyezni, kedden a hajnali üzemkezdettől egy óráig sztrájkolnak a BKV-sok. A szakszervezetek tervei szerint egyetlen jármű sem indulna el. Aba Botond, a BKV vezérigazgatója elmondta: a bíróság pénteken dönt a minimális szolgáltatáshoz kapcsolódó kérelmükről.
 

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!